Friss hírek

Kiütötte Alonsót, Stroll rajtbüntetést kap Mexikóban

3 rajthelyes büntetést kap a hétvégi Mexikói Nagydíjon Lance Stroll azért, mert a vasárnapi, austini versenyen összeütközött Fernando Alonsóval.

A két pilóta az Amerikai Nagydíj 22. körében akaszkodott össze: Alonso épp előzni készült a kanadait, amikor az a manőver közben váratlanul bemozdult. Stroll autója megpördült és a falnak csapódott, Alonso versenygépe pedig a levegőbe emelkedett, és szintén a korlátnak ütközött – ám riválisával ellentétben folytatni tudta a futamot, és a 7. helyen ért célba – igaz, a leintés után időbüntetést kapott, így elveszítette pontjait.

Stroll és Alonso a futam után találkozott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjaival, akik végül úgy találták, hogy túlnyomórészt az Aston Martin versenyzője volt hibás a balesetben, ezért a kanadai Mexikóban 3 rajthelyes büntetést kap.

Hirdetés
 

„Egyértelmű volt számunkra, hogy a 18-as rajtszámú egy késői mozdulattal reagált a 14-es rajtszámú autó előzési kísérletére azzal, hogy balra húzódott” – fogalmaztak indoklásukban a versenybírók. „A stewardok megállapították, hogy a 18-as versenyautó volt túlnyomórészt okolható a balesetért.”

Stroll 2 büntetőpontot is kapott, az elmúlt 12 hónapos időszakot tekintve így már 5 szerepel a „jogosítványán”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kiütötte Alonsót, Stroll rajtbüntetést kap Mexikóban
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!