Friss hírek

Kiváló versenytempójában bízik a Ferrari

Kiváló versenytempójának köszönhetően a győzelemért szállna harcba ma délután Silverstone-ban a Scuderia Ferrari.


Kiváló versenytempójának köszönhetően a győzelemért szállna harcba ma délután Silverstone-ban a Scuderia Ferrari.

A csapatot irányító Stefano Domenicali az istálló hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nagyon elégedett a szombati időmérő edzés eredményével, hiszen a harmadik –és negyedik helyről kezdhetik meg a ma délutáni versenyt, ráadásul hátrányuk sem mondható nagynak a Red Bull Racing versenyzőihez képest.

„Kielégítő időmérőn vagyunk túl, elsősorban a teljesítményünk szempontjából” – árulta el a szakember.

„Pozitív lépés, hogy rendkívül közel kerültünk az első rajtkockához egy olyan pályán, mely papíron elég kemény számunkra. Most már jó alapokkal rendelkezünk a jövőre nézve, akár a rövid, akár a hosszútávú munkáról legyen is szó.”

„Azért mondom mindezt, mert az elmúlt hónapokban nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy csökkentsük az óriási különbséget, és lépésről-lépésre egyre közelebb kerülünk. Folytatnunk kell ezt a folyamatot.”

Domenicali hozzátette, természetesen szeretnének jó eredménnyel megemlékezni a Ferrari első F1-es győzelmének 60. évfordulójáról.

„Ami ezt a hétvégét illeti – mely rendkívül fontos számunkra: mivel 60 éve nyert először a Scuderia Ferrari, mindent meg kell tennünk azért, hogy jó versenyt fussunk. Jó pozícióból vághatunk neki a viadalnak, és a fejlesztések is jól működnek. Általában a versenytempónk jobb, mint a kvalifikációs tempónk, szóval reméljük, hogy vasárnap is ez lesz a jellemző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek