Kizárás: Fontolgatja a fellebbezést a Renault - F1VILÁG.HU

Kizárás: Fontolgatja a fellebbezést a Renault

HIRDETÉS
Fontolgatja a fellebbezést suzukai kizárása ellen a Renault Forma-1-es csapata.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19.
Japanese Grand Prix, Friday 11th October 2019. Suzuka, Japan.

A francia istállót a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán fosztotta meg a Japán Nagydíjon elért eredményétől, miután kiderült, hogy egy innovatív megoldással tették könnyebbé versenyzőik dolgát a futamon.

A Renault-t még a verseny után a rivális Racing Point panaszolta be azzal a gyanúval, hogy a franciák egy automatizált fékerőelosztó-rendszerrel szerelték fel autóikat. A szövetség rögtön ezután le is foglalta a Renault autóinak kormánykerekeit és vezérlőelektronikáit.

Az FIA vizsgálata végül arra jutott, a Renault egy innovatívnak mondható megoldással rukkolt elő, amellyel nem vétettek a technikai szabályzat ellen, a sportszabályzatot viszont megszegték, a trükkös rendszer ugyanis megkönnyítette a versenyzők dolgát, noha a szabályok szerint a pilótáknak külső segítség igénybevétele nélkül kell vezetniük autóikat.

Ennek eredményeképp a csapat versenyzőit kizárták a Japán Nagydíjról, megszerzett pontjaikat pedig elvették. A Renault-nak mindazonáltal lehetősége van a fellebbezésre, mexikói idő szerint csütörtök délelőttig.

A franciák még a döntés után sajtóközleményben jelezték, „tudomásul vették a döntést”. A csapat mindazonáltal hozzátette, mivel nem feltétlenül gondolják azt, hogy megoldásuk a versenyzőket segítő berendezésnek minősül, fontolgatják, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!