Kizárták Ricciardót a szingapúri időmérőről!

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19. Singapore Grand Prix, Saturday 21st September 2019. Marina Bay Street Circuit, Singapore.
Fotó: Renault
Kizárták a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről Daniel Ricciardót. Az ausztrál a mezőny végéről lesz kénytelen rajtolni vasárnap, ha erre engedélyt kap a stewardoktól.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU nemrég beszámolt, Ricciardo autóját szabálytalannak találta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai delegáltja a szombati időmérő után: Jo Bauer jelentette az esetet a stewardoknak, akik végül úgy döntöttek, Ricciardót megfosztják időmérőn elért 8. helyétől.

Ricciardót azért zárták ki az időmérőről, mert autójában a kinetikus energia-visszanyerő rendszer [MGU-K] a megengedettnél nagyobb erőt adott le a kvalifikáció első etapjában [Q1].

Az időmérő után a versenybírók behívatták a Renault képviselőit, akik védelmükben azt hozták fel, hogy csak „nagyon kis” mértékben lépték át a megengedett határértéket, ami „nem járt mérhető előnyökkel”.

A csapat képviselői elmagyarázták a stewardoknak, hogyan fordulhatott elő az eset, ám a versenybírók ezt bizalmat információnak tartják, ráadásul nem is volt releváns az ügyben.

A versenybírók végül úgy döntöttek, a 3-as rajtszámú autó időmérőn elért eredményét törlik.

Ricciardo várhatóan elrajtolhat majd a Szingapúri Nagydíjon, ehhez azonban a Renault-nak kérvényt kell benyújtania a stewardoknak. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!