Klien volt a leggyorsabb a nyitónapon Bahreinben

A BMW Sauber tartalékversenyzője, Christian Klien végzett az élen az e heti tesztprogram első napján Bahreinben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a következő idényre, miután a múlt héten az időjárás hátráltatta őket.

A BMW Sauber tartalékversenyzője, Christian Klien végzett az élen az e heti tesztprogram első napján Bahreinben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a következő idényre, miután a múlt héten az időjárás hátráltatta őket.

Azt követően, hogy az elmúlt héten csak szenvedtek, a csapatok a héten tovább folytatták a munkát a sivatagi ringen, ahol ideális körülmények között készülhettek a következő idényre.

A tesztek első napján Klien diktálta a tempót 1:32.544-es idejével, miközben csapata – riválisaival egyetemben – azon volt, hogy a lehető legtöbb kört megtegye, és valamelyest behozza lemaradását.

“Egy igen produktív nap volt a mai” – mondta az osztrák versenyző. “Rengeteg adatot begyűjtöttünk, és az edzés végén még egy hosszú etapot is teljesítettünk. Ezúttal sem volt technikai problémánk, ami megnyugtató.”

Kimi Raikkönen a második helyen végzett a Ferrarival. A finn versenyző különböző beállításokat próbálgatott, és a Bridgestone gumikeverékeit hasonlította össze.

“Igen intenzív tesztnap volt a mai” – mondta Raikkönen. “Megpróbáltuk behozni a múlt heti lemaradásunkat, bár a reggel folyamán volt néhány kisebb problémánk. Mindezek ellenére elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával.”

“Az autó kiválóan reagál a beállítások változtatására, és egyenletesen teljesít a hosszú etapok alatt. Bízzunk benne, hogy az idő ilyen marad egész héten, és lehetőségünk lesz arra, hogy még számos kilométert megtegyünk a tesztprogram végére.”

A Toyota pilótája, Jarno Trulli volt a nap legaktívabb versenyzője a maga 141 megtett körével. Az olasz versenyző több, mint két teljes versenytávot teljesített, miközben a mechanikai és az aerodinamikai beállításokat próbálgatta, illetve a gumikeverékeket hasonlította össze.

“Több mint két teljes versenytávot teljesítettünk a mai nap folyamán. Személy szerint ez volt az idei legjobb tesztnapom, már ami a megtett kilométerek számát illeti” – mondta Trulli.

“Éppen ezért azt mondhatom, hogy egy igen eredményes napon vagyunk túl. Sok elemet kipróbáltunk, és sikeresen teljesítettük előre kiírt programunkat. Rengeteget fejlődtünk, és egész nap versenyképesek voltunk. Jól kezdtük második hetünket Bahreinben.”

A tesztek holnap tovább folytatódnak a sivatagi ringen.

Teszteredmények, Bahrien, 1. nap:

 1. Klien     BMW-Sauber      (B) 1:32.544 131
 2. Raikkonen   Ferrari       (B) 1:32.804 116
 3. Trulli    Toyota        (B) 1:33.064 141

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS