Portugál Nagydíj

Kobayashi dobogóra állna Monacóban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kobayashi dobogóra állna Monacóban

Kamui Kobayashi úgy véli, csapatának, a Saubernek jó esélye lehet arra, hogy a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon a dobogós helyekért szállhat harcba.


Kamui Kobayashi úgy véli, csapatának, a Saubernek jó esélye lehet arra, hogy a jövő hétvégi Monacói Nagydíjon a dobogós helyekért szállhat harcba.

A svájci kiscsapat komoly előrelépéseket tett legújabb fejlesztéseinek köszönhetően – a japán versenyző a legjobb tízbe verekedte magát a Spanyol Nagydíj szombati időmérőjén, ám egy technikai hiba miatt a kilencedik helyről tudott csak rajtolni. A futamon aztán parádésan versenyzett, és végül ötödik lett.

Kobayashi elmondta, Monaco szűk utcáin még jobb eredményt vár.

„Szerintem az autónk jobb lesz Monacóban, mint tavaly, mert az javult a lassú kanyarokban” – fejtegette a japán. „2011-ben ötödik lettem, szóval a cél idén az, hogy előrébb végezzek.”

„Ám még ha neked is van a legjobb autód Monacóban, akkor is sok múlik a versenyzőn, hogy kihozza a szükséges tizedeket.”

A Sauber versenyzője hozzátette, az elmúlt öt futamon látott következetlenség miatt úgy véli, ha sikerül tökéletes hétvégét összehozniuk, a svájci gárda is beleszólhat majd az élen zajló küzdelmekbe.

„Öt versenyen öt különböző győztes láttunk. Szóval elmondhatjuk, hogy idén majdhogynem minden lehetséges. Úgy hiszem, jó autónk van, és jó esélyünk arra, hogy remek eredményeket érjünk el.”

A Barcelonában bevetett újításokkal kapcsolatban Kobayashi elmondta: „Úgy gondolom, sikerült fejlődnünk azokon a területeken, melyeken szerettünk volna. Az autó egyensúlya most jobb a kanyarokban. A stabilitást illetően is ugyanez a helyzet, bár ez nagyban függ az éppen aktuális pályafeltételektől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!