Kobayashi: Felemásra sikerült az idei évad

Vegyes érzésekkel nyilatkozott eddigi szezonjáról a Sauber istálló fiatal tehetsége, Kamui Kobayashi.


Vegyes érzésekkel nyilatkozott eddigi szezonjáról a Sauber istálló fiatal tehetsége, Kamui Kobayashi.

A japán versenyző elmondta, csapata néhány versenyen meglehetősen versenyképesnek mutatkozott az idei évben, a Brit Nagydíj óta azonban csupán három pontot gyűjtött.

A Sauber jelenleg a hetedik helyet foglalja el a bajnokságban, nemrég visszacsúszott a Force India mögé, és csupán hét pont az előnye a Toro Rosso alakulatával szemben.

„Egyértelműen versenyképesebbek vagyunk, mint tavaly” – nyilatkozta Kobayashi.

„Fantasztikusan indult a szezon Melbourne-ben, és azóta is voltak jó versenyeink, ahol meglehetősen versenyképesek voltunk. Az év fénypontja eddig Monaco és Montreal volt.”

„Ezzel együtt volt, amikor küszködtünk. Melbourne-ben tíz pontot veszítettünk el, mivel kizártak minket, utána defektet kaptam Törökországban és Barcelonában, Silverstone-ban és Monzában pedig váltóhiba hátráltatott.”

Kobayashi hozzátette, mindemellett a fejlesztési folyamat sem úgy sikerült az idei évben, ahogy arra számítottak.

„Nem minden technikai fejlesztés hozta azt az előrelépést, amit vártunk. Eddig meglehetősen vegyesen alakult tehát az idény, voltak hullámvölgyek, de még nincs vége.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!