Friss hírek

Kobayashi szerződést kaphat a Toyotától 2010-re

A Toyota F1 elnöke, John Howett elmondta, hogy Kamui Kobayashi jó eséllyel pályázik a csapat egyik jövő évi versenyzői ülésére, miután lenyűgözte a vezetőséget az elmúlt két futamon mutatott kiváló teljesítményével.

A Toyota F1 elnöke, John Howett elmondta, hogy Kamui Kobayashi jó eséllyel pályázik a csapat egyik jövő évi versenyzői ülésére, miután lenyűgözte a vezetőséget az elmúlt két futamon mutatott kiváló teljesítményével.

A japán versenyző a hátsérülést szenvedett Timo Glock helyetteseként állt rajthoz az elmúlt két futamon, és mind Brazíliában, mind a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon meggyőző teljesítményt nyújtott.

Kobayashi a mai versenyen csapattársát, Jarno Trullit is megelőzte, és hatodik helyével három pontot szerzett csapatának, részben annak is köszönhetően, hogy a futam elején egy nagyon bátor és okos manőverrel elment Jenson Button mellett.

A Toyotánál egyelőre még mindkét versenyzői ülés szabad, és Howett elhintette, hogy a japán pilóta komoly eséllyel pályázik arra, hogy versenyzői állást kapjon 2010-re, és nem csak nemzetisége miatt.

“Úgy tűnik, hogy harcban van az egyik ülésért” – mondta a szakember a szezonzáró után Abu Dhabiban. “Nagyon komolyan fontolóra kell vennünk, hiszen nagyon jó eredményeket ért el az elmúlt versenyeken.”

“Lenyűgözött. Ismét nagyon boldogok voltunk. Amit igazán szeretünk benne, az a valódi versenyszellem. Egyszerűen senki nem tudja megfélemlíteni, odaáll, és nyíltan, de annál keményebben harcol. Ez mindenképpen nagyon pozitív.”

Amellett, hogy a Toyotánál ellátta a tesztpilótai feladatokat, Kobayashi az idei évben a GP2 mezőnyét erősítette, ám nem sikerült maradandót nyújtania, nem villogtatta meg tudását, és csak a középmezőnyben végzett.

Howett azonban elmondta, hogy az elmúlt két futamon mutatott remek szereplése minden kétségüket eloszlatta afelől, hogy egy fantasztikus versenyző, így már sokkal könnyebben fognak döntést hozni jövőjéről.

“Úgy gondolom, ezért is volt némi hezitálás. Mindig is tudtuk, hogy megvan benne a versenyszellem, de mivel nem jöttek az eredmények a GP2-ben, hezitáltunk, nehogy félrenyúljunk.”

“Ez is azt mutatja, hogy néha bátrabbnak kell lenni, és nem mindig biztonsági döntéseket hozni” – folytatta a csapatfőnök, aki arra is utalt, hogy miután nagy neveket már alig, ha tudnak leigazolni 2010-re, akár két újoncot is el tudnának képzelni versenygépeikben.

“Ez az, amin jelenleg is témázunk. Vannak versenyzők, akik még szabadok, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy teljesen új irányt veszünk.”

A Toyota nem titkolta, hogy Robert Kubicát és Kimi Raikkönent is megkörnyékezték, ám előbbi leszerződött a Renault-hoz, utóbbi pedig kerek perec kijelentette, hogy csakis a McLaren jöhet szóba számára, ha egyáltalán marad a Forma-1-ben.

Az utóbbi időben Heikki Kovalainent és Adrian Sutilt is szóba hozták a csapattal, ám döntés csak az igazgatótanács november 15-i ülése után születik majd, ahol aláírásra kerül a csapat jövő évi költségvetése.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kobayashi szerződést kaphat a Toyotától 2010-re
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!