Kobayashi várakozó állásponton a Toyotánál - F1VILÁG.HU

Kobayashi várakozó állásponton a Toyotánál

HIRDETÉS

A Toyota tartalékpilótája, Kamui Kobayashi készen áll bemutatkozni a Forma-1-ben a Japán Nagydíjon, amennyiben Timo Glock nem tudja vállalni a szereplést, miután balesetet szenvedett a szombati időmérőn.

A Toyota tartalékpilótája, Kamui Kobayashi készen áll bemutatkozni a Forma-1-ben a Japán Nagydíjon, amennyiben Timo Glock nem tudja vállalni a szereplést, miután balesetet szenvedett a szombati időmérőn.

A Toyota vezetése bízik abban, hogy a német pilóta rajthoz tud állni a holnapi versenyen, ám a csapat elnöke, John Howett megerősítette, hogy engedélyt kérnek az FIA-tól, hogy ha szükség van rá, Kobayashi beugorhasson Glock helyére.

A szabályok ugyanis kimondják, hogy csak az a pilóta vehet részt a versenyen, aki a szombati két edzés (délelőtti szabadedzés és délutáni időmérő) közül legalább az egyiken részt vett.

Kobayashi egyébként a pénteki edzéseken pályára gördült, mikor szintén Glockot helyettesítette, aki belázasodott.

A helyzetet azonban nehezíti, hogy tegnap végig szakadt az eső, és a versenyzőknek nem volt alkalmuk száraz pályán körözni, így a japán pilótának semmi tapasztalata nincs arról, miként viselkedik autója ezen a pályán a száraz burkolaton.

“Ha Timo nem tudja vállalni az indulást, akkor Kobayashit ültetjük a helyére” – mondta Howett az Autosportnak az időmérő után. “Azonban egyelőre még nem tudjuk, milyen állapotban lesz.”

“A sportfelügyelők valószínűleg engedélyt adnak nekünk erre a vis major helyzetre, de azt kell mondanom, hogy nem körözött a mai napon (a száraz pályán), így meg kell várnunk, miként döntenek.”

Howett azt is elmondta, hogy Glock sérülései enyhének mondhatóak, éppen ezért bízik abban, hogy rajthoz tud állni a vasárnapi versenyen, ám erről vélhetően majd csak holnap délelőtt döntenek.

“Úgy tudom, hogy jól van. Megröntgenezték a hátát, mert fájlalta, de az orvosok nem láttak semmi problémát” – mondta a szakember.

“A lábát is megröntgenezték, de eddig úgy tűnik, azzal sincsen komolyabb probléma. Van egy vágás a lábán hátul, nem túl mély, de elég hosszú. Igazából csak elővigyázatosságból vitték kórházba, nincs különösebb baja.”

Hirdetés

“Azonban egyelőre még nem tudjuk, hogy rajthoz állhat-e a versenyen, erre holnap reggelig várnunk kell” – magyarázta Howett, aki cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint műszaki probléma okozta volna a balesetet.

“Az adatokban semmi arra utaló jelet nem láttunk, ami azt sejttetné, hogy az autóval lett volna probléma, így kategorikusan kijelenthetem, hogy azt gondoljuk, nem műszaki probléma okozta a balesetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!