Kolles és Gascoyne távozik a Force Indiától

Azt követően, hogy megerősítette, felbontotta szerződését a Ferrarival, a Force India bejelentette, hogy nagyszabású átszervezésbe kezd, melynek keretén belül távozik a csapattól Colin Kolles és Mike Gascoyne.

Azt követően, hogy megerősítette, felbontotta szerződését a Ferrarival, a Force India bejelentette, hogy nagyszabású átszervezésbe kezd, melynek keretén belül távozik a csapattól Colin Kolles és Mike Gascoyne.

A csapatvezető, Kolles, és a technikai részleg vezetője, Gascoyne helyét senki nem veszi át, ugyanis az egész csapat irányításáért a tulajdonos, Vijay Mallya lesz a felelős.

Mindez egyébként teljesen érthető, hiszen a Force India vélhetően a jövő hét elején bejelenti, hogy teljes technikai támogatást kap a McLarentől és a Mercedestől.

Mallya a továbbiakban csapatvezetőként fog tevékenykedni, és munkáját a Force India igazgatója, Robert Fernley fogja segíteni.

A technikai részlegen a tervezési vezető, Mark Smith és a technikai igazgató, James Key osztja majd meg egymás között a feladatokat, ők lesznek a felelősek az autók tervezéséért a jövőben.

“A Force India életem eddigi legnehezebb projektje, és ez megköveteli, hogy én is sokkal több energiát tegyek bele” – mondta Mallya. “Többet akarunk elérni, és ehhez radikális strukturális átszervezések kellenek, mert csak így lehetünk maximálisan produktívak.”

“Köszönetet szeretnék mondani Colin Kolles-nak a fáradhatatlan munkájáért, mellyel egy ilyen kis csapatot életben tartott, illetve Mike Gascoyne-nak, aki hatalmas technikai tapasztalatával segítette a csapatot. Mindkettejüknek óriási szerepe van abban, hogy most itt tartunk.”

“November 10-én, hétfőn bejelentem az új technikai irányvonalunkat, valamint kinevezem a csapat operációs vezetőjét, aki felelős lesz majd a silverstone-i és a brackley-i bázisainkon folyó verseny-, és tesztmunkálatokért.”

A Force India minden bizonnyal a jövő hét elején jelenti be hivatalosan, hogy technikai együttműködést kötött a McLarennel és a Mercedesszel, miután pénteken megerősítette, hogy felbontotta motorszállítói szerződését a Ferrarival.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS