Friss hírek

Kolles: Sutil volt a Monacói Nagydíj hőse

Adrian Sutil volt a hétvégi Monte-Carlói Nagydíj hőse, legalábbis csapatvezetője, Colin Kolles szerint, miután a német versenyző kis híján megszerezte pályafutása legjobb eredményét a hercegségben.

Adrian Sutil volt a hétvégi Monte-Carlói Nagydíj hőse, legalábbis csapatvezetője, Colin Kolles szerint, miután a német versenyző kis híján megszerezte pályafutása legjobb eredményét a hercegségben.

A Force India német versenyzője már a zsebében érezhette az előkelő negyedik helyet, mikor a mögötte haladó Kimi Raikkönen az alagútból kijőve elvesztette autója felett az uralmát, és nyílegyenesen belerohant az előtte álló Sutilba.

A Force India versenyzőjének autója olyannyira megsérült, hogy fel kellett adnia a küzdelmet, miközben Raikkönen visszatért a boxba egy új orrkúpért, és végül a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

Hirdetés
 

Bár a kiscsapat több tagja is a könnyeivel küszködött a verseny végén, Colin Kolles-nak semmi kétsége afelől, hogy Sutil volt az idei Monte-Carlói Nagydíj hőse, és sokáig emlékezni fognak a német versenyző fantasztikus teljesítményére.

“A verseny után nagyon sírt” – mondta Kolles az Autosportnak. “Azonban nem csak ő sírt, több csapattagnak könnybe lábadt a szeme. Mondtam neki, te vagy a verseny hőse. Ez az én véleményem, és szerintem a nézők is így gondolják.”

Sutil kiváló teljesítménye nem is jöhetett volna jobbkor, ugyanis sokan már kezdték megkérdőjelezni a német versenyző képességeit, miután igen gyengén kezdte a szezont.

Azonban Kolles elmondta, ő mindig is hitt Sutilban: “Adrian egy kicsit nehézkesen kezdte az idei évet. Azonban a csapat mindig is mögötte áll, ahogy én is, így soha nem vontuk kétségbe a képességeit.”

“Tudtuk, hogy fel fog támadni, és megcsinálta. Monaco az egyik kedvenc pályája, így ha jó lett volna az időjárás, akkor is kiváló teljesítményre lett volna képes. Nagyon, de nagyon közel voltunk ahhoz, hogy valami kimagaslót érjünk el.”

Arra a kérdésre, hogy a monacói futamon mutatott teljesítményük, még keményebb munkára ösztönzi-e csapatát, Kolles a következőket felelte: “Természetesen. Nagyon keményen dolgozunk, hogy egyre jobbak legyünk, nem bízhatunk abban, hogy minden versenyen esni fog az eső.”

Kolles továbbá azt is elmondta, nem hibáztatja Raikkönent a történtekért.

“Nem akarom hibáztatni Kimit. Hibázott, versenybaleset volt, nincs is miért erről többet beszélni. Sajnálatos, hogy mindez Kimivel történt, aki jó barátunk. De ilyen az élet, nem tudok mást mondani” – tette hozzá a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!