Friss hírek

Komoly akadályokba ütközött a Red Bull 2022-es autójának fejlesztése során

Belefutott néhány komolyabb akadályba 2022-es versenyautójának fejlesztése során a Red Bull Forma-1-es csapata – erről beszélt nemrég egy interjúban az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Helmut Marko.

A Red Bull ugyan múlt héten megtartotta autóbemutatóját, az új versenygépet viszont egyelőre nem prezentálta, csupán annak idei fényezését mutatta meg. Az RB18-as kódjelű versenygépet még a jövő héten kezdődő első, barcelonai teszt előtt bejáratja a csapat, az osztrákok viszont egyelőre rejtegetik az új modellt.

Mint minden csapatot, a Red Bullt is komoly kihívások elé állították az új technikai szabályok, ezt pedig a minap egy interjúban Helmut Marko is megerősítette.

Hirdetés
 

„Két-három nagy akadállyal szembesültünk” – mondta Marko az osztrák Kleine Zeitungnak. „Ez volt a legnagyobb szabályváltozás az elmúlt 15-20 évben. És minden új tervezést a költségplafon alatt kellett végrehajtanunk, ráadásul harcoltunk a világbajnoki címért, és ezzel egyidőben kellett előrelépnünk az új autóval.”

„Ez egyelőre egy prezentáció volt. Főleg a partnereink miatt fontos. Az első pályára gurulás később lesz. És az első, bahreini versenyig is lesz néhány változtatás. A prezentáción nem mutatunk semmit, és lesznek még újításaink.”

A Red Bull természetesen nagy reményeket fűz az RB18-as modellhez: a csapat szeretné megvédeni Max Verstappen világbajnoki címét, és idén a konstruktőri trófeát is be akarja zsebelni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!