Friss hírek

Komoly átszervezések az Aston Martin F1-es csapatánál

Jelentős átszervezéseket hajtott végre technikai részlegén az Aston Martin Forma-1-es csapata, erről pedig a Stájer Nagydíj előtt néhány részletet is elárult a csapat.

Arról már nemrég mi is beszámoltunk, hogy Andrew Greent technikai főnökké léptették elő, a silverstone-i istálló csütörtöki közleményéből viszont több minden is kiderült az átszervezésekkel kapcsolatban.

Green a globális technikai stratégiáért felel majd az F1-es csapatnál, munkáját pedig három technikai vezető segíti majd: egy teljesítményigazgató, egy mérnökigazgató és egy technikai igazgató.

A pályaműveletekért, illetve a pályán nyújtott teljesítményért Tom McCullough felel majd továbbra is – immáron viszont teljesítményigazgatóként. Felelősségi köre azonban mostantól már kiterjed a gyárra is, beleértve az aerodinamikai teljesítményt, a járműteljesítményt, illetve a szimulációs és szoftveres teljesítményt is.

Mérnökigazgatóként hamarosan Luca Furbatto folytatja majd a munkát a gyárban – az F1Világ úgy tudja, a szakember a 2022-es idényt megelőzően áll majd munkába a csapatnál.

Az új struktúrában kineveznek majd egy technikai igazgatót is, ám hogy pontosan ki lesz az, azt még nem jelentette be az istálló. Az ő feladata lesz majd, hogy felügyelje az aerodinamikai fejlesztéseket, az autótervezést – úgy rövid, mint középtávon.

A csapat jelenleg csak a 6. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, a cél azonban természetesen az, hogy mihamarabb az élmezőnyben harcoljanak. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!