Komoly cél: Topcsapatokkal harcolna idén az Aston Martin a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Komoly cél: Topcsapatokkal harcolna idén az Aston Martin a Forma-1-ben

HIRDETÉS
2023-ban már szeretne a topcsapatokkal harcba szállni a Forma-1-ben az Aston Martin – erről az istálló technikai igazgatója, Dan Fallows beszélt az istálló új versenyautójának bemutatójakor.
Aston Martin AMR23 launch

Az Aston Martin hétfőn mutatta be AMR23-as kódjelű versenyautóját, mely a csapat tájékoztatása szerint jelentősen átalakult a tavaly használt modellhez képest. Az új versenygéppel Fernando Alonso és Lance Stroll küzdhet idén az F1-es versenyeken, a tavaly a konstruktőri 7. helyen végző csapat pedig idén szeretne közelebb kerülni az élcsapatokhoz.

„A tervezőcsapat határozott kitartott amellett, hogy kompromisszumok nélkül akar megbirkózni ezekkel a szabályokkal” – mondta Dan Fallows, az istálló technikai igazgatója. „Szeretnénk feljebb jutni a rajtrácson, és harcolni az élmezőny csapataival – ezt pedig nem tudjuk megtenni úgy, ha hátradőlünk, és konzervatívak vagyunk.”

„Az AMR23-as egy jelentős továbbfejlesztése annak az autónak, melyet 2022 második felében finomítottunk – és minden kritikus területen javítottunk rajta. Olyan megoldásokat optimalizáltunk rajta, melyekről úgy éreztük, hogy a legtöbb teljesítményt kínálja nekünk, és megtestesíti azt a jövőképet, amit az elmúlt hónapokban közösen építettünk fel.”

„Most arra kell koncentrálnunk, hogy egy ambiciózus, ugyanakkor hatékony fejlesztési programot biztosítsunk az első versenyre, és a szezon hátralévő részére.”

Az Aston Martin a többi istállóval együtt február 21-23. között, egy háromnapos teszttel készül majd a március 5-én, Bahreinben kezdődő szezonra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!