Komoly döntés előtt áll a Renault

A Renault vezetése heteken belül döntést hoz arról, hogy folytassa-e idei intenzív fejlesztési programját, vagy inkább mozgósítsa erőforrásai nagyobb részét a jövő évi autó munkálataira, árulta el a csapat főnöke, Eric Boullier.


A Renault vezetése heteken belül döntést hoz arról, hogy folytassa-e idei intenzív fejlesztési programját, vagy inkább mozgósítsa erőforrásai nagyobb részét a jövő évi autó munkálataira, árulta el a csapat főnöke, Eric Boullier.

A francia alakulat egy igen intenzív fejlesztési programon van, aminek köszönhetően futamról futamra egyre jobban teljesít, és jelenleg húsz ponttal lemaradva az elmúlt futamokon elég gyengén teljesítő Mercedes GP mögött, az ötödik helyen áll a konstruktőrök versenyében.

Bár a vezetőség tisztában van azzal, hogy a szezon második felében sem szabad leállnia a fejlesztéssel, hiszen a többiek sem tétlenkednek, Boullier elmondta, hogy butaság lenne részükről, ha már nem kezdenének el gondolkodni a jövő éven, és az új modellen.

„A stratégiánk nyilvánvalóan más lesz a szezon hátralévő részében, mint az idény elején volt, bár egyértelmű, hogy továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk, mert még nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy harcba szálljunk a pole pozíciókért, illetve a futamgyőzelmekért” – mondta a szakember.

„Azzal is tisztában vagyunk, hogy tartanunk kell ezt a munkatempót, mert a Forma-1 egy igen versenyképes sport napjainkban, és az összes ellenfelünk hihetetlenül keményen dolgozik azon, hogy még jobbá tegye az autóját.”

„Viszont eközben fontos, hogy már a következő évet is szem előtt tartsuk, és nem szabad nem foglalkozni a 2011-es autó fejlesztéseivel, amit már megkezdtünk. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, és megfelelően kell mozgósítanunk az erőforrásainkat.”

„Ez lesz az a döntés, amit heteken belül meg kell hoznunk” – tette hozzá Boullier.

A Renault vezetése már korábban sem titkolta, hogy célja a világbajnoki címvédő, Mercedes (tavaly Brawn GP) legyőzése.

„Azt gondolom, hogy a Mercedesszel vívott harcunk az év végéig tartani fog” – magyarázta a csapatfőnök. „Egy nagyon erős ellenfél, így hiba lenne részünkről, ha alábecsülnénk.”

„Két kiváló versenyzőjük van, és előttünk állnak a bajnokságban, így tisztán látszik, hogy nehéz lesz megverni őket. Valenciában nem voltak a helyzet magaslatán, gondjaik voltak, ami meglepetés volt számunkra, de nem hiszem, hogy minden versenyen alulmúlnák önmagukat.”

„Szóval nagyon fontos, hogy pontokat csenjünk el tőlük, mert tudom, hogy nagyon keményen fognak harcolni, és vissza fognak vágni.”

A Renault 89 pontjából 83-at Robert Kubica szerzett, tehát csapattársának, az újonc Vitaly Petrovnak javulnia kell, mert csak úgy tudják megverni a Mercedest, ha mindkét versenyzőjük folyamatosan pontszerző helyeken végez.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy még csak első évét tölti a Forma-1-ben, és sok más újonchoz képest jóval kevesebb kilométert teljesített, de azt várjuk tőle a szezon második felében, hogy folyamatosan bejusson az időmérő harmadik körébe, és ott legyen a pontszerző helyeken” – tette hozzá Boullier.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS