Friss hírek

Komoly elemzések folytak a Mercedesnél a szingapúri gyengélkedés után

A kiábrándító szingapúri szereplés után szeretné visszanyerni lendületét a hétvégi Japán Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata. Toto Wolff azt mondja, nem lesz egyszerű dolguk ezzel az autóval, ugyanakkor reméli, több pontot gyűjthetnek, mint a legutóbbi versenyen.

Lewis Hamilton ugyan a 3. helyről rajtolhatott az éjszakai futamon, ám egy nehéz verseny után végül csak a 9. pozícióban ért célba. Csapattársa, George Russell motorcsere miatt csupán a bokszból vágott neki a futamnak, és nem is nagyon tudott felzárkózni: egy küzdelmes futamot követően a 14. pozícióban zárt. Mindez azt jelentette, hogy a Mercedes csupán két ponttal lett gazdagabb Szingapúrban.

A csapatot irányító Toto Wolff azt mondja, a gyenge szereplés ellenére azért voltak pozitívumok is – például az, hogy a W13-as kódjelű versenygép alapvetően erősnek mutatkozott.

„Nagyon nehéz vasárnapunk volt Szingapúrban. Voltak azért pozitívumok, mivel láttunk villanásokat az autó tempóját, és a benne rejlő potenciált illetően” – mondta a szakember. „De ezt nem tudtuk pontokra váltani a versenyen, habár az autó versenyképesnek bizonyult tiszta pályán.”

„Rengeteg értekezletünk és elemzésünk volt az elmúlt néhány napban, és számos dolgot megtanultunk. Szerencsére gyorsan a következő verseny következik, és egy új kihívással állunk szemben.”

Wolff hozzátette, nagyon reméli, hogy Japában ismét jó eredményt tudnak majd elérni.

„A célunk az, hogy ismét elkapjuk a Szingapúr előtti lendületet, és kihasználjuk az autó teljesítményét. Van még öt lehetőségünk arra, hogy sok pontot gyűjtsünk, és erősen zárjuk az évet. A szuzukai pálya kihívásokat tartogat a csomagunknak, és nehéz lesz megismételni azt az időmérős teljesítményt, amit Szingapúrban láttunk – de remélem, hogy kiegyenlítődik majd a dolog egy erősebb vasárnap délutánnal.”

„Az F1 2019 óta nem járt Japánban, a csapat pedig nagyon várja már, hogy visszatérjünk. Különleges pálya ez, az egyik legnagyobb kihívást jelentő helyszín ember és gép számára. És hiányoztak a briliáns japán rajongók is!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Komoly elemzések folytak a Mercedesnél a szingapúri gyengélkedés után
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!