Komoly fejlesztésekkel érkezik Kanadába a Haas - F1VILÁG.HU

Komoly fejlesztésekkel érkezik Kanadába a Haas

HIRDETÉS
Fotó: Haas F1 Team

Jelentős újításokkal érkezik a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjra a Haas Forma-1-es csapata.

Az amerikai istálló remek formában kezdte a szezont, és még Spanyolországban is a 6. helyen ért célba egyik autója, habár a barcelonai hétvégén velük ellentétben a mezőny többi csapata első fejlesztési csomagját is pályára vitte.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner akkor azt mondta, logikus döntés volt részükről, hogy várnak az új elemek bevetésével, melyek végül jövő hétvégén, Montrealban kerülnek fel a VF-18-as kódjelű versenygépekre.

„Elég jelentős változtatásaink lesznek. Első szárny, padlólemez, megújul a bargeboard-terület is” – mondta a szakember.

„A cél nyilván az, hogy gyorsuljunk, hogy növeljük a sebességet. Számos csapat bevetette újításait Spanyolországban. Mi úgy döntöttünk, Kanadában vetjük be őket, hogy legyen egy kicsivel több időnk, hiszen még mindig egy kis csapat vagyunk, és nem tudunk olyan gyorsan reagálni, mint a nagyok.”

A Haas csapatának Monacóban a bargeboard bizonyos elemeit el kellett távolítania strukturális problémák miatt, ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a csapat gyengén szerepelt az utcai pályán.

Az amerikai kiscsapat viszont a Pirelli abroncsaival is küszködött, főleg a hiperlágy gumikkal, melyeket jövő hétvégén újra használniuk kell.

„A gumikeverékek megértése lesz a prioritás számunkra az új csomaggal” – mondta Romain Grosjean.

„Ez a pálya teljesen más. Sokkal nagyobb a tempó, jobban meg kell lovagolni a kerékvetőket, szóval a beállítások nagyban eltérnek. A kanadai hétvége előtt a hiperlágy gumikat egy kicsit jobban meg kell értenünk.”

Hirdetés

„A vasárnapi versenyen a három gumikeverék őszintén szólva egyáltalán nem működött nálunk. Csúszkáltunk csak, nem pedig vezettünk. Nem tudtuk olyan keményen nyomni, mint szerettük volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!