Komoly fejlesztésekkel készül a Mercedes a második tesztre - F1VILÁG.HU

Komoly fejlesztésekkel készül a Mercedes a második tesztre

Rengeteg újítást készül felvonultatni a kedden kezdődő második előszezoni teszten a Mercedes Forma-1-es csapata.


Rengeteg újítást készül felvonultatni a kedden kezdődő második előszezoni teszten a Mercedes Forma-1-es csapata.

A német istálló kiválóan szerepelt a múlt heti gyakorláson – új autója nemcsak gyorsnak, hanem rendkívül megbízhatónak is bizonyult.

Mivel már csak 3 hét van a szezonkezdetig, a csapatok természetesen számos újítást visznek pályára a következő 4 napban, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az új idényre.

Egyes feltételezések szerint az újításokkal további másodpercekkel gyorsulhat az F1-es mezőny, Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője pedig nemrég megerősítette, optimista a második teszttel kapcsolatban, hiszen itt már a teljesítményre helyezik a legfőbb hangsúlyt.

„Határozottan azt reméljük, hogy remek előrelépéseket tehetünk ezen a héten” – mondta a finn.

„Az első teszthét alapján nehéz részletes elemzéseket készíteni arra vonatkozóan, hogy hogyan is állunk a többi csapathoz képest, és fogalmunk sincs, hogy a többiek mivel állnak elő a második teszten, vagy Melbourne-ben.”

„A célunk az, hogy napról napra javuljunk, és most dolgoznunk kell minden olyan dolgon, amit a múlt héten kipróbáltunk. És nekem is fel kell használnom a tanultakat, ami nem kevés.”

Bottas az első teszthét leggyorsabbja volt 1 perc 19,705 másodperces idejével, ám elmondása szerint ennek nincs jelentősége.

„Semmi különös nincs ebben, hiszen még csak tesztekről beszélünk, és nem jár érte semmi” – mondta Bottas.

Hirdetés

„Az első héten még nem igazán koncentráltunk a köridőkre. A prioritás az volt, hogy minél több kilométert megtegyünk, és dolgozzunk az esetleges problémákon – hiszen jobb itt, mint a versenyeken.”

„És számomra is fontos volt, hogy minél többet körözzek, szóval örülök, hogy ez sikerült. Rengeteget tanultam, sok kört megtettem. A második teszthéten talán már több mindent elemezhetünk a köridőkkel kapcsolatban. De az a fontos, hogy ki milyen autóval érkezik Melbourne-be, és milyen teljesítményre lesz képes ott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!