Toszkán Nagydíj

Komoly fejlesztési terve van a Mercedesnek

Erős teljesítményt vár az évadnyitó Ausztrál Nagydíjtól a Mercedes Grand Prix csapata. A gárda német versenyzője, Nico Rosberg, valamint az istállót irányító Ross Brawn rendkívül elégedett a téli felkészüléssel.


Erős teljesítményt vár az évadnyitó Ausztrál Nagydíjtól a Mercedes Grand Prix csapata. A gárda német versenyzője, Nico Rosberg, valamint az istállót irányító Ross Brawn rendkívül elégedett a téli felkészüléssel.

Rosberg a brackley-i gárda futamelőzetesében a minap úgy nyilatkozott, a legutóbbi, barcelonai teszten bevetett fejlesztések a várt eredményeket hozták, így jól felkészülten utazhatnak az év első versenyének helyszínére, Melbourne-be.

„Jó formában vagyunk. A csapat és az autó sokat fejlődött a tél folyamán, elégedettek vagyunk azzal a teljesítménnyel, melyet a fejlesztések bevezetése után nyújtottunk, az autó pedig remekül kezelhető” – mondta a fiatal versenyző.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn hozzátette, a tervek szerint zajlott a felkészülés, és bárhol is végezzenek majd Ausztráliában, a megfelelő módon fognak reagálni

„A célunk, hogy előrelépjünk az elmúlt szezont követően és meggyőződésem, hogy ezt sikerül elérni” – mondta a szakember.

„Az előszezoni programunk úgy zajlott, ahogy szerettük volna. Azonban mint mindig, az első verseny most is igazi mérce lesz abban a tekintetben, hogy hogy is állunk versenyképesség tekintetében. Mindenki türelmetlenül várja már, miképp alakul a rajtrács Melbourne-ben, és bárhol is találjuk magunkat, reagálni fogunk rá. Az elmúlt 12 hónapban rendkívül sokat fejlődtünk ebben a tekintetben és robusztus fejlesztési tervvel rendelkezünk a 2011-es évre.”

Brawn hozzátette, biztos abban, hogy érdekes idény vár ránk – már csak az idén bevezetésre kerülő új szabályok miatt is.

„Biztos vagyok abban, hogy nagyon izgalmas szezonnak nézünk elébe. A Pirelli abroncsai miatt érdekes taktikai csatákat láthatunk majd, melyet megfűszerez a mozgatható hátsó szárny, valamint a kinetikus energia-visszanyerő rendszer, melyek nagy kihívást jelentenek a csapatok és versenyzők számára. Reméljük, hogy a rajongók is elégedettek lesznek ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS