Komoly fizikai gondjaik lehetnek az F1-es versenyzőknek

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 19: Carlos Sainz, McLaren MCL35 during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Komoly kihívások várnak majd a Forma-1 mezőnyére, ha a hosszú kihagyás után júliusban elrajtol a száguldó cirkusz 2020-as idénye – nyilatkozta Carlos Sainz, aki szerint a nyakizmokkal sokat fognak majd bajlódni.

Ha a 2020-as szezon júliusban valóban elrajtolhat, az F1-es pilóták öthónapnyi kényszerpihenő után ülnek majd újra versenyautóba.

Bár a versenyzők természetesen otthonaikban mindent megtesznek azért, hogy fittek maradjanak, természetesen teljes értékű munkát nem tudnak végezni.

„Nagyon nagy hatással van ez ránk, főleg a nyakunkra” – mondta Carlos Sainz.

„Nem számít, milyen keményen tréningezel otthon, lehetetlen utánozni azokat a G-erőket, amik hatnak rád egy F1-es autóban.”

„Az, hogy milyen pályát választanak majd az első versenynek, nagyon komoly hatással lesz arra, hogy a versenyzők mennyire küszködnek majd a többhónapos kihagyás, illetve nyakra való edzés nélkül. Nagyon kemény kihívás lesz.”

„Momentán Ausztria lehet az első verseny. Nem ez a legkeményebb pálya, de küszködni fogunk a gyors kanyarokban. Ha az első verseny Magyarországon, vagy Szingapúrban lenne, abban biztosak lehetnek, hogy rengeteg versenyző a célba érés után közel állna ahhoz, hogy összeessen.”

„Az emberek el sem tudják képzelni, milyen erők érik a testet egy nagydíj közben. Az egyetlen módja annak, hogy az ember fitt legyen ahhoz, hogy F1-es autót vezessen, ha F1-es autót vezet.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS