Friss hírek

Komoly fizikai gondjaik lehetnek az F1-es versenyzőknek

Komoly kihívások várnak majd a Forma-1 mezőnyére, ha a hosszú kihagyás után júliusban elrajtol a száguldó cirkusz 2020-as idénye – nyilatkozta Carlos Sainz, aki szerint a nyakizmokkal sokat fognak majd bajlódni.

Ha a 2020-as szezon júliusban valóban elrajtolhat, az F1-es pilóták öthónapnyi kényszerpihenő után ülnek majd újra versenyautóba.

Bár a versenyzők természetesen otthonaikban mindent megtesznek azért, hogy fittek maradjanak, természetesen teljes értékű munkát nem tudnak végezni.

„Nagyon nagy hatással van ez ránk, főleg a nyakunkra” – mondta Carlos Sainz.

„Nem számít, milyen keményen tréningezel otthon, lehetetlen utánozni azokat a G-erőket, amik hatnak rád egy F1-es autóban.”

„Az, hogy milyen pályát választanak majd az első versenynek, nagyon komoly hatással lesz arra, hogy a versenyzők mennyire küszködnek majd a többhónapos kihagyás, illetve nyakra való edzés nélkül. Nagyon kemény kihívás lesz.”

„Momentán Ausztria lehet az első verseny. Nem ez a legkeményebb pálya, de küszködni fogunk a gyors kanyarokban. Ha az első verseny Magyarországon, vagy Szingapúrban lenne, abban biztosak lehetnek, hogy rengeteg versenyző a célba érés után közel állna ahhoz, hogy összeessen.”

„Az emberek el sem tudják képzelni, milyen erők érik a testet egy nagydíj közben. Az egyetlen módja annak, hogy az ember fitt legyen ahhoz, hogy F1-es autót vezessen, ha F1-es autót vezet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!