Friss hírek

Komoly gondot okozhat az eső az Orosz Nagydíj szombati napján

Komoly problémákat okozhat szombaton, a Forma-1-es Orosz Nagydíj helyszínén az eső. A Forma-3-as programon emiatt már módosítottak is, és nem kizárt, hogy a királykategóriának is reagálnia kell.

Egy ideje már tudni lehet, hogy a kedvezőtlen időjárás megnehezítheti az Orosz Nagydíj szervezőinek dolgát, pénteken pedig át is alakították a programot: az eredetileg szombatra tervezett első Forma-3-as versenyt már ma délután megtartják.

Utoljára 2019-ben fordult elő, hogy az F1-esek szombati napját elmosta az eső, akkor a Japán Nagydíjon történt ilyen, ahol az időmérőt vasárnap, a verseny reggelén tartották meg.

Egyelőre nincsenek információk arról, hogy a Forma-1-es program változik-e a hétvégére, és ha igen, hogyan, a versenyzők azonban csütörtökön már kifejtették aggályaikat – főleg a Belga Nagydíj vasárnapján történt események után.

„Ez egy nagyon sima pálya, nincsenek szintkülönbségek, szóval a víz nagyon megáll a pályán” – mondta Fernando Alonso. „Emlékszem, az 1-es kanyar elég nehéz, az nem is igazán számít kanyarnak, az esőben viszont az volt!”

„Reméljük, hogy vasárnapra nem lesz annyira vizes, vagy nem esik majd annyira, mert a láthatóság rossz lesz, és nem akarunk olyasmit tapasztalni, mint Spában.”

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc szerint az eső igazán kiszámíthatatlan futamot eredményezhet vasárnap.

„Ha eső lesz, akkor elég kiszámíthatatlan versenyünk lehet. Remélhetőleg a mi kezünkre játszik majd” – mondta a monacói, aki motorcsere miatt csak a mezőny végéről indul a futamon. „Ha száraz versenyünk lesz, szerintem meglesz a tempónk, és ezen a pályán előzni is lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!