Komoly problémát oldott meg a Ferrari a Francia Nagydíj előtt

Fotó: Scuderia Ferrari
GP CANADA F1/2019 - SABATO 08/06/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc
Magabiztosan várja a hétvégi Francia Nagydíjat a Ferrari Forma-1-es csapata, olasz lapértesülések szerint ugyanis kemény munkát követően végre sikerült megoldani azokat a korrelációs problémákat, melyek az évad első szakaszában hátráltatták az olaszokat.

A Ferrari nehezen kezdte a 2019-es szezont, autója ugyanis a várakozásokkal ellentétben közel sem volt olyan versenyképes, mint a Mercedesé. Ennek eredményeképp a Scuderia egy versenyt sem nyert meg, miközben az ezüstnyilak az eddigi összes futamon győzedelmeskedtek.

Kanadában pedig jól állt a Ferrari zászlója: Sebastian Vettel a pole pozícióból rajtolva elsőként szelte át a célvonalat, a győzelem mégsem az övé, hanem Lewis Hamiltoné lett egy 5 másodperces időbüntetést követően.

Bár karakterisztikáját tekintve a Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypálya nagyban eltér a montrealitól, a Ferrarinál magabiztosak, ugyanis több újítással is készülnek a hétvégére, köztük egy vadonatúj első szárnnyal.

Ami viszont még ennél is fontosabb: úgy tudni, a Ferrari mérnökeinek sikerült megoldaniuk egy olyan problémát, mely már az év eleje óta hátráltatta a csapatot. A hírek szerint a maranellóiak sokat küszködtek azzal, hogy a szélcsatornában, illetve a szimulációk alapján látottak köszönő viszonyban sem voltak a pályán tapasztaltakkal.

A Motorsport.com című szaklap olasz kiadása szerint a Ferrari szakemberei rengeteg munkát fektettek abba, hogy megértsék és megoldják a korrelációs problémákat, és abban bíznak, a hétvégi Francia Nagydíj egy nagyon fontos lépés lesz a csapat idei szereplése szempontjából.

Bár a franciaországi versenypálya inkább hasonlít a barcelonai aszfaltcsíkhoz – ahol a Scuderia sokat küszködött –, mint a kanadai pályához, a Ferrari mérnökei nagyon optimisták, reményeik szerint sokkal közelebb tudnak majd kerülni a Mercedeshez az előttünk álló hétvégén.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!