Komoly segítője lesz Leclercnek a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Komoly segítője lesz Leclercnek a Ferrarinál

Igazán komoly segítséget kap majd első évében a Ferrarinál Charles Leclerc – az ifjú versenyzőt az olasz istálló tapasztalt mérnöke, Jock Clear segíti majd.

Leclerc Kimi Räikkönen helyét veszi majd át a következő idényre, miután idén eredményesen teljesített első Forma-1-es szezonjában a Saubernél.

Versenymérnöke Jock Clear lehet majd, aki több mint két évtizede dolgozik az F1-ben vezető mérnökként, korábban olyan világbajnokok oldalán tevékenykedett, mint Michael Schumacher, Lewis Hamilton, vagy Nico Rosberg.

Arra már korábban voltak utalások, hogy a neves szakember Leclercre fókuszálhat jövőre, a Ferrari ugyanis átszervezi csapatát.

Eddig Räikkönen mérnökeként Carlos Santi tevékenykedett, miután korábbi mérnöke, Dave Greenwood távozott a csapattól, míg a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel munkáját Riccardo Adami segítette.

Arra a kérdésre, hogy valóban ő lehet-e Leclerc versenymérnöke, Jock Clear így felelt Interlagosban: „Még nincs véglegesítve, de jelen állás szerint igen, komoly befolyásom lesz az ő oldalán a garázsban.”

„Hogy ez lesz-e a munkaköröm megnevezése, azt majd eldöntjük. De biztos, hogy nagyobb figyelmet fordítok majd rá, mint tettem azt Kimivel vagy Sebbel mostanáig.”

Fotó: Renault

Clear – aki nemrég újra „hosszú távra elkötelezte magát” a Ferrari mellett – azt mondta, tapasztalatával sokat segíthet majd Leclercnek a patinás istállónál.

„Rengeteg tapasztalatom van fiatal versenyzőkkel, mint ahogy tapasztalt pilótákkal is” – mondta.

„Amikor Charles megérkezik, egyébként is segíteni fogom, hogy megkönnyítsem az életét, hogy csökkentsük egy kicsit a nyomást rajta, és megbizonyosodjunk arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle és a csapatból a következő néhány évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!