Komoly terve van Verstappennel a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

Komoly terve van Verstappennel a Red Bullnak

HIRDETÉS
FORMULA 1 - GP of Austria 2017

Nem akarja elengedni a Red Bull Forma-1-es csapatától Max Verstappent az istálló tulajdonosa, Dietrich Mateschitz. Az üzletember ragaszkodása érthető, kérdés, hogy a Red Bull képes lesz-e világbajnok autót adni az ifjú holland alá.

Verstappen a következő 2 évre érvényes szerződéssel rendelkezik a Milton Keynes-i csapatnál, ám úgy tudni, a 2018-as év végén szabadon távozhat, egy záradék ugyanis ezt lehetővé teszi számára, ahogy Sebastian Vettel esetében is annak idején.

Mateschitz azonban ragaszkodik a hollandhoz – szeretne világbajnokot faragni az ifjú versenyzőből.

„Van egy álmom a Forma-1-ben. Azt akarom, hogy Max legyen minden idők legfiatalabb világbajnoka, és felülmúlja Vettelt. Még 2 évem van erre, és addig Maxnál nem jöhet szóba a csapatváltás” – mondta Mateschitz az Auto Bild Motorsportnak.

Vettel 2010-ben 23 évesen, 4 hónaposan és 11 naposan lett minden idők legfiatalabb F1-es világbajnoka. Verstappen szeptember 30-án lesz 20 esztendős.

A Red Bull versenyzője elárulta, természetesen hízelgőek Mateschitz szavai, és ő is hisz abban, hogy közös erővel bajnoki címet nyerhetnek jövőre.

„Büszkén hallom mindezt” – mondta az ifjú versenyző.

„Ez jól mutatja, Mateschitz úr mennyire hisz bennem. És én is hiszek a Red Bull erejében. Jó úton járunk. Az autó folyamatosan fejlődik, mint ahogy a Renault motorja is. Ez egyelőre nem elég ahhoz, hogy saját erőnkből nyerjünk, de meggyőződésem, hogy az évad végére készen fogunk állni. És aztán majd meglátjuk.”

Hirdetés

Verstappen mindazonáltal hozzátette, egyetlen célja van, mégpedig az, hogy a leggyorsabb autót vezesse a Forma-1-ben.

„Én a leggyorsabb autóban akarok ülni. A szín nem számít.”

A hírek szerint Verstappen szolgálatai iránt a Ferrari is élénken érdeklődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!