Portugál Nagydíj

Komolyan aggódnak a forma-1-es versenyzők

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Komolyan aggódnak a forma-1-es versenyzők

A vártnál hűvösebb idő fogadta a csapatokat csütörtökön a szezon negyedik állomásának helyet adó sanghaji versenypályán, és bár az előrejelzések szerint a hétvégén melegebb időjárás várható, a versenyzők komolyan aggódnak a gumihasználat miatt.


A vártnál hűvösebb idő fogadta a csapatokat csütörtökön a szezon negyedik állomásának helyet adó sanghaji versenypályán, és bár az előrejelzések szerint a hétvégén melegebb időjárás várható, a versenyzők komolyan aggódnak a gumihasználat miatt.

Jelenleg hűvös borongós idő van a pályán, a hőmérők higanyszála csütörtökön nem lépte át a 10 Celsius-fokos határt, így a versenyzők, a csapattagok, és a sajtó is kénytelen volt beszerezni néhány melegebb ruhát, hiszen mindenki jobb időre számított.

A résztvevők attól tartanak, hogy nagyon nehezen fogják tudni felmelegíteni az abroncsokat a nagy hidegben, és az sem segíti a helyzetüket, hogy a Bridgestone nem a leglágyabb, hanem a sima lágy és a kemény keverékeket szállítja Kínába – jóllehet, ha esni fog, akkor ennek nem lesz jelentősége.

„Ilyen körülmények között nagyon nehéz megfelelő hőfokra hevíteni a gumikat” – mondta Sebastian Vettel, aki a tavalyi évben itt szerezte meg a Red Bull Racing első győzelmét, szintén esős körülmények között.

„Általában nem szoktunk annyira szenvedni emiatt, mint a többiek, ám ha ilyen hideg marad, akkor nagyon nehéz lesz üzemi hőfokra melegíteni az abroncsokat, és a legtöbben szemcsésedéssel fognak küszködni.”

„Továbbá az sem segít, hogy a pálya burkolata elég sima, ami általában nem kedvez a gumik felmelegítésének.”

A BMW Sauber veteránja, Pedro de la Rosa sem örül a nagy hidegnek, bár véleménye szerint csapata jobban bánik a gumikkal ilyen körülmények között, mint legtöbb ellenfele.

„Különösen az első gumikkal lesznek gondjaink, már ami a felmelegítést illeti, és néhány kör biztosan kell majd ahhoz, hogy megfelelően működjenek az abroncsok” – mondta a spanyol pilóta.

„Az előrejelzés szerint lassan, de emelkedni fog a hőmérséklet a hétvége folyamán, reméljük ez helytálló, mert ha nem, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz.”

“Viszont azt kell mondanom, hogy a téli teszteken nem volt gondunk ezen a téren, így a Sauber talán előnyben lehet, amennyiben ilyen rossz marad az idő.”

A Force India olasz pilótája, Vitantonio Liuzzi azonban figyelmeztetett, hogy bár nekik sem voltak gondjaik a gumik felmelegítésével a télen, most mégis nagyon oda kell figyelniük, hiszen teljesen más lehet a helyzet.

„Úgy gondolom, nagyon sok gondunk lesz a gumik felmelegítésével, különösen az elsőkkel” – mondta Tonio, aki szerint az időmérő lesz a necces.

„A versenyen talán nem, de az időmérőn kulcsfontosságú lesz, hogy megfelelően válasszuk ki az abroncsokat, mert a hőmérséklet komoly különbséget eredményezhet, bár azt gondoljuk, hogy a lágy keverék gyorsabban felmelegszik.”

„A téli teszteken az autónk kiválóan muzsikált ilyen körülmények között, azonban azóta sokat változott a versenygép, így teljesen más lehet a helyzet, így hónapokkal később. Meg kell néznünk, hogy az új aerodinamikai egyensúllyal, miként fogunk teljesíteni.”

A megkérdezettek közül az egyedüli versenyző, aki nem aggódott a gumik miatt, Michael Schumacher volt. A hétszeres világbajnok csak ennyit mondott: „Folyamatosan melegszik a hétvégén, így nem lesz gond.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!