Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Komolyan tart a Red Bulltól a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a korábbi években sorozatban négy világbajnokságot is megnyerő Red Bull 2015-ben ismét komoly eséllyel pályázik majd a végső győzelemre.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a korábbi években sorozatban négy világbajnokságot is megnyerő Red Bull 2015-ben ismét komoly eséllyel pályázik majd a végső győzelemre.

A Red Bull számára nem a várakozásoknak megfelelően alakult a tavalyi szezon, Renault-motoros versenyautója ugyanis képtelen volt felvenni a versenyt a Mercedes domináns betontorpedójával.

Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke azonban rámutatott arra, az osztrák istálló komoly felzárkózást mutatott 2014-ben, így egyáltalán nem kizárt, hogy idén komoly esélyese lesz a bajnoki címnek.

„A Red Bull odateszi majd magát, de kérdés csak az, milyen messzire jutnak” – mondta Lauda az AUTOSPORT-nak.

„A Ferrariról túl kevés információ van jelenleg, a McLaren-Hondára pedig nehéz év vár.”

Habár egy kiskapunak köszönhetően a motorgyártók idén szezon közben is módosíthatnak majd erőforrásaikon, Lauda azt mondja, nincs pánik a Mercedesnél.

„A Mercedes AMG természetesen kiváló helyzetben van, de javítani akarunk mindenen – mint ahogy a többiek is. Azt gondolom, az erőviszonyokat nagyjából az első három futam után lehet majd meghatározni.”

„Jelenleg mindenki nagyon elfoglalt Brackley-ben és Brixworth-ben – mint ahogy mindig –, de minden a tervek szerint halad.”

„Amit viszont nem értek, hogy lesz három tesztünk Spanyolországban, melegebb helyen viszont nem, noha sokkal jobban fel lehetne készülni a melbourne-i idénynyitóra.”

Habár Lauda korábban úgy nyilatkozott, Lewis Hamilton idén lejárós szerződését még karácsony előtt szeretnék meghosszabbítani, erre végül nem került sor – az osztrák azonban nem aggódik.

„Szabadságon volt, a csapat pedig az autók felkészítésén dolgozik gőzerővel. De mindkét fél folytatni akarja. Toto [Wolff] foglalkozik ezzel a kérdéssel, és meg fog történni a hosszabbítás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!