Könnyebb lett-e az előzés a Forma-1-ben?

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 on track during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Quinn Rooney/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YRC6EG291W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Megoszlanak a versenyzők véleményei azzal kapcsolatban, hogy az új szabályok hatása érvényesült-e már az F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A 2019-es szezonban az aerodinamika terén jelentős szabályváltoztatások történtek annak érdekében, hogy könnyebb legyen az előzés a Forma-1-ben. 

Romain Grosjean, a Haas versenyzője úgy nyilatkozott, érezhető a változás, hiszen könnyebb követni az előtte haladót – azonban hangsúlyozta, hogy az előzés egyáltalán nem lett könnyebb, mégpedig a Pirelli abroncsai miatt, amelyek hamar túlmelegednek. 

A futam után a többi versenyzőt is megkérdezték arról, hogy mi a véleményük a szabályváltoztatások eredményéről – egyeznek a vélemények azzal kapcsolatban, hogy az előzés nem lett könnyebb, viszont a változást más területen érezni.  

„Nincs különbség” – mondta Lewis Hamilton, aki csapattársa mögött autózott a versenyen, habár támadó pozícióba sosem került. 

Max Verstappen úgy érzi, az előzés nehézsége továbbra is nagy probléma, ő másban áltja a változást. 

Nem volt esélyem az előzésre. Ez még mindig nagyon nehéz. Az egyetlen pozitív dolog, amiben fejlődtünk, az a DRS-hatás. Szóval ahogy kinyílik, sokkal erősebb a hatása, mint tavaly, de ha követed a másikat, még mindig nagy a turbulencia.” 


Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!