Friss hírek

Könnyebb lett-e az előzés a Forma-1-ben?

Megoszlanak a versenyzők véleményei azzal kapcsolatban, hogy az új szabályok hatása érvényesült-e már az F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A 2019-es szezonban az aerodinamika terén jelentős szabályváltoztatások történtek annak érdekében, hogy könnyebb legyen az előzés a Forma-1-ben. 

Romain Grosjean, a Haas versenyzője úgy nyilatkozott, érezhető a változás, hiszen könnyebb követni az előtte haladót – azonban hangsúlyozta, hogy az előzés egyáltalán nem lett könnyebb, mégpedig a Pirelli abroncsai miatt, amelyek hamar túlmelegednek. 

Hirdetés
 

A futam után a többi versenyzőt is megkérdezték arról, hogy mi a véleményük a szabályváltoztatások eredményéről – egyeznek a vélemények azzal kapcsolatban, hogy az előzés nem lett könnyebb, viszont a változást más területen érezni.  

„Nincs különbség” – mondta Lewis Hamilton, aki csapattársa mögött autózott a versenyen, habár támadó pozícióba sosem került. 

Max Verstappen úgy érzi, az előzés nehézsége továbbra is nagy probléma, ő másban áltja a változást. 

Nem volt esélyem az előzésre. Ez még mindig nagyon nehéz. Az egyetlen pozitív dolog, amiben fejlődtünk, az a DRS-hatás. Szóval ahogy kinyílik, sokkal erősebb a hatása, mint tavaly, de ha követed a másikat, még mindig nagy a turbulencia.” 


Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Könnyebb lett-e az előzés a Forma-1-ben?
Albon parádéjával a Williams az üldözők legjobbja
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!