Friss hírek

Könnyebben sérült a magyar pályabíró

Könnyebb sérüléseket szenvedett a hétvégi Magyar Nagydíjon az a versenybíró, akit egy Nick Heidfeld autójában szétrobbanó alkatrész sebesített meg.


Könnyebb sérüléseket szenvedett a hétvégi Magyar Nagydíjon az a versenybíró, akit egy Nick Heidfeld autójában szétrobbanó alkatrész sebesített meg.

Linter Bence egyike volt azon sportbíróknak, akik elsőként értek a kigyulladó Lotus Renault-hoz vasárnap. A német versenyző szerencsére időben ki tudott ugrani autójából, a pályabírók pedig azonnal meg is kezdték a versenygép oltását, melyben azonban az egyik alkatrész váratlanul felrobbant.

A televíziós közvetítés során szemmel látható volt, hogy a szétrepülő törmelékek megsebesítettek egy pályabírót.

Linter Bencét a pálya orvosi központjába szállították, ahol megállapítást nyert, hogy lábfején könnyebb – 8 napon belül gyógyuló – sérüléseket szenvedett.

Nem ő volt az egyetlen, aki orvosi segítségre szorult a hétvégén: vasárnap kora délelőtt a Lotus Renault GP garázsához érkezett mentőautó. A csapat egyik fiatal szerelőjét szállították el az orvosi központba gerincfájdalmai miatt.

A mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál az MTI-nek elmondta, évek óta az egyik legnagyobb szakmai kihívás az Országos Mentőszolgálat számára a mogyoródi Forma-1-es verseny biztosítása.

Annak érdekében, hogy a mentőszolgálat alapfeladatait ne veszélyeztessék, szabadnapos kollégákat vezényelnek a helyszínre. Emellett speciális szakmai feladatot jelent a felkészülés arra a helyzetre, ha egy forma-1-es autóból kell menteni a pilótát. Ezt minden futam előtt nemzetközi szakértők ellenőrzik, az idén dicséretet kaptak a magyar mentősök.

A Hungaroringre az idén 19 mentőkocsi vonult ki, közöttük olyan speciális egységek, mint a két, versenypályán történő balesetekre felkészített mentőcsapat, hat speciális orvosi kocsi.

Három napon keresztül egyszerre 150 mentős dolgozó volt kint Mogyoródon. Jellemző, hogy még olyan rendkívüli eseményre is fel kellett készülniük, amikor egyszerre 100 sérültet kell ellátni. A nemzetközi előírásoknak megfelelően két mentőhelikopter is vigyázta a versenyt – mondta a szóvivő.

Győrfi Pál összegzése szerint az idei három nap békésen telt, a nézőtéren 145 esetben nyújtottak elsősegélyt, de ezek többnyire apróbb rosszullétekből adódtak. Négy esetben szállították kórházba a beteget, de akkor is inkább csak megfigyelés céljából.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!