Friss hírek

Könnyed interjú Daniel Ricciardóval

A Renault világsorozat múlt hétvégi, a Hungaroringen rendezett állomásán rengeteg tehetséges ifjonc mérte össze tudását.


A Renault világsorozat múlt hétvégi, a Hungaroringen rendezett állomásán rengeteg tehetséges ifjonc mérte össze tudását.

Közülük a talán legfényesebb jövőnek elébe néző Red Bull Junior versenyzővel, a hétvégén a Forma-1-ben a HRT színeiben debütáló Daniel Ricciardoval készítettünk interjút.

Helló Daniel, először is: legalább már 6 féle kiejtését hallottam a nevednek itthon. Melyik a helyes?
A helyes kiejtés a “Rikárdó”.

Itt sokan Ricsiárdónak hívnak.
Igen, ez az olasz kiejtés, végül is mindkettő jó (olasz származású-a szerk.). Természetesen Ausztráliában mindig ‘Rikárdó’-nak hívnak, de az olasz kiejtés, a ‘Ricsárdó’ is megteszi, nem zavar.

A forma 1-es ülésen kívül milyen ajándékokat kaptál a születésnapodra (amit pénteken ünnepelt-a szerk.)?
(nevet) Néhány ruhadarabot, és kisebb ajándékot a szüleimtől, és pár barátomtól otthonról, néhány képet róluk, hogy hogyan töltik az idejüket Ausztráliában, ez jól esett. Ja és persze a csapattól is kaptam ajándékokat. Alvós ruhákat, mondjuk úgy.

És a rajongóktól?
Kaptam tőlük csokit, és néhányuktól levelet, nagyon rendes volt tőlük.
*megmutatom neki a túró rudi csomagolását, egyik ismerősünktől kapott ilyet*

Igen, ez volt az!

Na és hogy ízlett?
DR: Még nem próbáltam ki, nem ettem meg. Finom?
Nagyon finom.

Tegnap nem láttalak a felvezető körön, nem hallottunk semmit afelől, hogy mi történt veled. El tudnád mondani?
Nos igen… A tegnapi nem volt egy jó nap, a felvezető – bocsánat, a boxból kivezető körömön megpördültem. Slick gumin voltunk, a pálya egy kicsit nedves volt még, én meg talán túl sokat akartam, hogy megtudhassuk, jó ötlet-e ezeken a gumikon rajtolni… Aztán elkaptam egy nedvesebb foltot, majd kicsúsztam a sóderbe. Nem fogom a legkedvesebb emlékeim közé sorolni!

Még az is lehet, hogy ettől a tapasztalattól még jobb leszel. Térjünk rá a második versenyre; nem egy nagyszerű eredmény, bár az első kanyar után ha jól emlékszem a 16. helyen álltál, onnan a 12. hely nem is rossz. Mesélnél a versenyedről?
Az igazság az, hogy a mai sem volt egy túl jó nap, a 13. helyről indultam, de a rajtom nem sikerült jól. Majd a visszapillantóban láttam valakit a füvön a bal oldalon, az első kanyar nagyon szűkös volt, láttam hogy baleset lesz belőle, hiszen az egyik srác nagyon későn fékezett. Végül pont mellettem következett be az ütközés -Pentus és ha jól emlékszem, Negrao között- ki kellett menjek a külső ívre, hogy elkerüljem őket. Végül is a gyenge rajt és az incidens eredménye volt a kanyar utáni 16. hely. Onnantól kezdve a verseny kicsit unalmas volt, persze egy darabig tudtam tartani az előttem levők tempóját, de a futam vége felé problémáink voltak, ez kissé frusztrált.

Most, hogy már van helyed a forma 1-ben, folytatod a WSR-t is, vagy ejted?
Mindkettő bajnokságban indulni fogok.

Még 6 futam van hátra a bajnokságból, és te most 63 pontra vagy a listavezetőtől. Hogy érzed, van még esélyed a címre, vagy úgy gondolod, hogy az erre a szériára kitűzött célodat már elérted a tavalyi összetett második hellyel?
Úgy érzem, a bajnoki álmokat most egy darabig elfelejthetjük, persze elméletileg még lehetséges, és én még hiszem, hogy jó esélyünk van rá, de találnunk kell hozzá pár tizedet. Mert bár az előző futamokon (Nürburgring-a szerk.) úgy-ahogy jók voltunk, de nem eléggé jók, ezen a hétvégén pedig nem osztottak nekünk lapot… Valami most hiányzik ahhoz, hogy gyorsak legyünk, ha ennek az okát megtaláljuk, akkor biztos vagyok benne, hogy jó vagyok a futamgyőzelmekre. De hogy a hátrányunkat ledolgozzuk, ahhoz pár gyenge futamra van szükség a Carlinos srácoktól… Mivel (Robert) Wickens és Jean-Eric (Vergne) is nagyon erősek, de azért megpróbálom őket levadászni!

Próbáltad már a Canberrai tejet? Mint (Mark) Webber?
Nem, még nem. De láttam már a videót youtube-on, és örülök neki, hogy én nem Canberrából jöttem, (nevet) mivel nem vagyok benne biztos, hogy szeretnék egy ilyen reklámban szerepelni!

Milyen a kapcsolatod Webberrel?
Elég jó, tudod, mindketten Ausztráliából származunk, és elég jól kijövünk egymással, tudod, az utóbbi pár évben kicsit egyengette az utamat, most meg már egy mezőnyben indulunk! Persze ő jóval versenyképesebb autóban ül, ezért nem hiszem, hogy egymással fogunk meccselni… De majd ha utolér és leköröz, biztosan jó sok helyet hagyok neki!

Majd átkacsintasz neki.
Jaja (nevet)

Még mindig használhatod a Red Bull szimulátorát, vagy az új ülésed miatt ez a lehetőség ugrott?
Nem ugrott, továbbra is használhatom a szimulátort, elvégre még mindig a Red Bullal állok szerződésben. Ezért fogok szimulátorozni is náluk, talán még aero tesztet is végzek majd.

Az új csapatodhoz hozol szponzorokat?
Hmm, nem hiszem. (nevet) Nehéz manapság nagy forma 1-es szponzort találni, nekem most egy sincs… Ja de, egy van! (nevet)

Nem fog megjelenni a Red Bull logo valahol a kocsin, mondjuk az “insert your logo here” (rakd ide a logódat!) felirat helyén?
Még nem tudom, hogy mi lesz, hogy merre megy ez az egész. Elvileg a továbbiakban is Red Bullos sisakkal indulok, de egyelőre csak ennyit tudok mondani.

Oké, akkor néhány villámkérdés: kedvenc kaja?
Pizza.

Kedvenc ital?
Canberra tej.
Igazából a milkshaket szeretem. Vaníliás milkshake.

Alkohol?
Whiskey.

Kedvenc zenei műfaj?
Punk.

Kedvenc versenypálya?
Makaó. Utcai pálya.

A forma 1-es példaképed, kedvenc versenyződ?
Ayrton Senna.

Köszönjük szépen, sok sikert a Forma 1-hez, szurkolunk, hogy versenyképes autóban láthassunk, mondjuk Vettel mellett.
Az nagyon jó volna, imádnám…

Talán van rá esélyed jövőre, beszélhetsz ilyenekről?
Valamikor szeretnék a Red Bullnál versenyezni, szerintem minden Red Bull junior versenyzőnek ez az álma. Vettel mellett versenyezni most nagyon nehéz lenne, láthatjátok, milyen formában van, de ha egy szép napon megkapnám az egyik versenyzői ülést, akkor nagyon boldog lennék.

Sok szerencsét hozzá, és köszönjük az interjút.
Szívesen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek