Könnyen átlátjuk majd a gumiszabályt, ígéri a Pirelli

A Formula One Managementtel (FOM) közösen egy olyan rendszer kidolgozásán fáradozik a Pirelli, mely az idei évben megkönnyíti majd a TV-nézők számára a különféle stratégiák beazonosítását.A Formula One Managementtel (FOM) közösen egy olyan rendszer kidolgozásán fáradozik a Forma-1 gumiszállítója, a Pirelli, mely az idei évben megkönnyíti majd a TV-nézők számára a különféle stratégiák beazonosítását.

A 2016-os idényben az eddigi négy helyett már öt keverék áll a csapatok rendelkezésére, miután a Pirelli bevezeti az ultralágy vegyületet – az istállók ráadásul több szabadságot kapnak a gumiválasztás tekintetében is, mint az eddigiekben.

A Pirelli versenyigazgatója, Mario Isola elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a változások ne legyen túl zavaróak a nézők számára.

„A rendelkezésünkre áll minden adat, és van egy rendszerünk, ami integrálva van a FOM rendszerébe, és ami elküldi az információkat a televíziónak és a rádiónak” – mondta a szakember.

„Azon dolgozik a FOM-mal, hogy ezeket az információkat élőben beadhassuk a versenyek során, hogy minden nézők értse, mi is történik. Azt gondolom, ez hasznos lehet a médiának is, hiszen tudhatják, mi a helyzet, mik a stratégiák.”

A versenyhétvégéken minden versenyző 13 garnitúra gumit kap majd, de ebből kettőt jelöl ki a Pirelli, melyet kötelező jelleggel használni kell a futamon – illetve az időmérő harmadik etapjára a leglágyabb keveréket.

A megmaradt 10 szettel szabadon gazdálkodnak a csapatok a három elérhető keverékből választva.

„Remélem, hogy különféle stratégiákat és érdekes versenyeket látunk majd” – tette hozzá Isola.

„De szükség lesz az információkra, arra, hogy tudjuk, a versenyzők számára milyen gumik elérhetőek. Amikor nekivágnak a futamnak, hat garnitúra elérhető számukra. Amikor megérkeznek a bokszba, kihúzzuk azt, amit éppen használtak, és pontosan látjuk, mi maradt neki.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései