Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Könnyített a tesztfeltételeken az FIA

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntésének értelmében nem csak kizárólag a gumikon dolgozhatnak az aktív versenyzők a július 17-19. között esedékes silverstone-i teszten.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntésének értelmében nem csak kizárólag a gumikon dolgozhatnak az aktív versenyzők a július 17-19. között esedékes silverstone-i teszten.

A sportot irányító testület a gumiproblémák miatt emlékezetes Brit Nagydíj után döntött úgy, az eredetileg a fiatal tehetségek számára kiírt tesztsorozaton a csapatok aktív versenyzői is autóba ülhetnek majd. A Sport Munkacsoport szerdai ülésén az érintettek megállapodtak abban, ők kizárólag egy tesztnapot tölthetnek munkával, és kizárólag a gumifejlesztéseken dolgozhatnak.

Miután azonban több versenyző – köztük Jenson Button és Fernando Alonso – is megkérdőjelezte a teszt hatékonyságát, az FIA úgy döntött, a versenyzők az autókon is dolgozhatnak majd Silverstone-ban.

„Megerősíthetjük ezt, mivel csak egy specifikációjú abroncs lesz elérhető ezen a teszten, így nem lesz szükségszerű, hogy a csapatok aktív versenyzőiket bocsássák rendelkezésünkre pusztán abból a célból, hogy teszteljék az abroncsokat a gumiszállító számára” – mondta az FIA egyik szóvivője az AUTOSPORT-nak.

Korábban Jenson Button nyilatkozott úgy, semmi értelme annak, hogy ő is elutazzon Angliába pusztán azért, hogy egyetlen gumit teszteljen.

„Ha csak egy típusú gumival körözhetünk, az nem igazán nevezhető gumitesztnek – csak megyünk majd körbe-körbe. Szóval nem hiszem, hogy ott leszek. Vezettem már eleget Silverstone-ban” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Szerintem fontos számunkra, hogy a tesztpilóták kapjanak lehetőséget. Nagyon sokat dolgozunk manapság a szimulátorban, a srácoknak pedig vezetniük kell a versenyautót, hogy össze tudják hasonlítani a dolgokat.”

„Nem bánnám a tesztet, ha tényleg tesztelnénk… vagy, ha gumiteszt lenne. Örömmel csinálnám. De nem igazán érdekel, ha egész nap egyféle gumival kell körözni.”

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael egyelőre még az FIA pontosítását követően sem tudja, milyen programot teljesítenek majd.

„Még nem tudom. Először legyünk túl ezen a hétvégén, és derítsük ki, hogy hasznos-e, ha ott vannak aktív versenyzőink, vagy elég, ha csak a tesztpilótákkal dolgozunk” – mondta a szakember.

„Nekik nem kell megtanulniuk a silverstone-i pályát, szóval ez az, amivel aktív versenyzőink hozzájárulhatnak a munkához.”

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli közben megerősítette, a háromnapos tesztre két különböző keverékkel érkezik majd – minden versenyautó naponta három szett kemény keveréket, és két garnitúra közepes keveréket használhat fel.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS