Friss hírek

Koponyatörés és légimentés: Először beszélt tavalyi balesetéről Adrian Newey

Számos részletet elárult tavaly nyári balesetével kapcsolatban a Red Bull Forma-1-es csapatának főtervezője, Adrian Newey – mint kiderült, a neves tervezőguru koponyája is eltört a horvátországi vakáció során, és Bernie Ecclestone-nak is köszönhető az, hogy nem lett nagyobb baj.

Newey a 2021-es idény második felében több versenyt kénytelen volt kihagyni egy baleset miatt, a Red Bull azonban akkor részletes információkat nem közölt a történtekkel kapcsolatban. A tervezőzseni aztán az őszi Török Nagydíjon már a csapat rendelkezésére állt, és mérnökeivel karöltve meg is oldott egy jelentősnek tűnő problémát.

Bár azt már akkor tudni lehetett, Newey több operáción is átesett, valójában csak most derült ki, hogy a Red Bull kulcsembere horvátországi vakációján betörte a koponyáját, és barátja, Bernie Ecclestone sietett a segítségére. Erről ő maga beszélt a minap egy interjúban.

Hirdetés
 

„Egy buta baleset volt. Az augusztusi szünetben a feleségem és én Horvátországba utaztunk. Az ottani hotelnek voltak ezek a fából készült kerékpárjai, amiket elektromotorokkal szereltek fel. Világítást és sisakokat nem adtak hozzájuk, de ki volt építve a kerékpárút a városban. Bebicikliztünk, megvacsoráztunk, és visszaindultunk. Nagyon sötét volt az éjszaka” – mondta a szakember a The Race című lapnak adott interjújában.

„A telefonom már eléggé lemerülőben volt, szóval úgy bicikliztünk, hogy Amanda ment elöl, miközben a telefonjával világított. Nyilván azt kellett volna tennünk, hogy leszállunk és sétálunk, de nem tettük. Néhány srác aztán sétált velünk szembe az úton, a feleségem egyik irányba került, én pedig a másikba, ahol egy kétméteres szintkülönbség volt a köves strand felé. Szerencsére az utolsó pár napot Bernie-vel és Fabianával töltöttük, szóval Bernie a horvátországi kapcsolatainak hála szerzett egy profi idegsebészt, aki maga is szabadságon volt, de fogadott engem.”

Hamar kiderült, nagyobb a baj, mint kezdetben gondolták, Neweyt pedig légi úton kellett hazaszállítani Angliába.

„Csupán néhány másodpercre voltam kiütve. Lett egy vágás a fejemen, de azt gondoltam, alapvetően rendben vagyok. De nem voltam, és másnap reggel rettenetesen éreztem magam. Hogy rövidre fogjam: betörtem a koponyám. Mindenki elkezdett intézkedni. Amanda nagyszerűen koordinálta a dolgokat. Bernie oldalán az idegsebésszel, és barátommal, Joe Macarival az Egyesült Királyságban talált egy idegsebészt a Harley Streeten. Christian [Horner] megszervezte a légimentést, visszareptettek és megoperáltak az Egyesült Királyságban. Szóval kihagytam néhány futamot. Isztambulban tértem vissza, de nem voltam túl jól, be kell vallanom. Austinra jöttem rendbe. Nem kívánom senkinek…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!