Friss hírek

Korábban kezdődik a 2019-es F1-es szezon

Korábban kezdődik majd a 2019-es Forma-1-es szezon, az Ausztrál Nagydíj szervezői ugyanis hétfőn bejelentették, a melbourne-i versenyt március közepén rendezik majd.

Bár a jövő évi versenynaptárat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) még nem ratifikálta, a szezonnyitó hétvégét március 14-17. között tartják 2019-ben.

Azzal, hogy korábban kezdődik a szezon, Melbourne-nek egy kicsit könnyebb dolga lesz, hiszen az előtte lévő hétvégén tartják a népszerű Moomba-fesztivált, az Ausztrál Nagydíj utáni hétvégén pedig kezdődik az ausztrál fociliga.

Feltehetőleg ez utóbbi motiválta leginkább a szervezőket akkor, amikor a korábbi dátumot kérték, hiszen az elmúlt két évben a két eseményt ugyanazon a hétvégén rendezték.

Érdemes megemlíteni, hogy az F1-es évadnyitó így időben ütközik majd az Endurance-világbajnokság (WEC) sebringi hétvégéjével, ez pedig komoly fejtörést okozhat majd Fernando Alonsónak, ha a spanyol úgy dönt, jövőre is marad az F1-ben.

Az idei Ausztrál Nagydíjra egyébként a hivatalos tájékoztatás szerint 295 ezren voltak kíváncsiak a versenyhétvége során.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!