Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Korai pálcát törni Szirotykin felett

A versenyzőket a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arról faggatták, mi a véleményük arról, hogy jövőre a mindössze 18 esztendős Szergej Szirotykin a mezőny tagja lesz.


A versenyzőket a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arról faggatták, mi a véleményük arról, hogy jövőre a mindössze 18 esztendős Szergej Szirotykin a mezőny tagja lesz.

Szirotykin jövőre a Sauber istállónál versenyezhet, miután az alakulat három orosz vállalattal megállapodást kötött. A fiatal pilóta nemrégiben elmondta, ő úgy érzi, készen áll a Forma-1-re.

„Momentán talán egy kicsit fiatal vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy nem állok készen” – mondta Szirotykin az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva.

Paul di Resta, a Force India versenyzője úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy a csapat nem hozott felelőtlen döntést, amikor úgy határoztak, hogy jövőre szerződtetik Szirotykint.

„Nem lenne fair bármit is mondani. Nem hiszem, hogy bárki is tudna róla mesélni, mert nem versenyzett még túl sokat. Soha ne mondd, hogy soha, nem igaz? Az emberek meglephetnek azzal, amit csinálnak. Ha ez a döntés született, akkor biztos vagyok benne, hogy megvan az oka.”

Lewis Hamilton válaszként saját tapasztalatát osztotta meg az újságírókkal: „Én nem voltam kész még 18 évesen, de elég jó voltam, szóval…”

Kimi Räikkönen, a Lotus pilótája elmondta, véleménye szerint semmi rossz nincs abban, ha valaki ilyen fiatalon próbálkozik a Forma-1-gyel, hiszen idővel úgyis kiderül majd, hogy van-e helye a száguldó cirkuszban.

„Biztos vagyok benne, hogy volt, és lesz is még 18 éves versenyző. Biztos, hogy azért választják őt, mert úgy gondolják, ez a helyes döntés. Nem gondolom, hogy a kor probléma lenne. Talán készen áll rá, talán nem. Majd az idő megmondja.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS