Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Koreától is elköszönhet a Forma-1

Német médiajelentések szerint könnyen elképzelhető, hogy Indiához hasonlóan Korea is idén látja utoljára vendégül a Forma-1 mezőnyét.


Német médiajelentések szerint könnyen elképzelhető, hogy Indiához hasonlóan Korea is idén látja utoljára vendégül a Forma-1 mezőnyét.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, Bernie Ecclestone, a Forma-1 teljhatalmú ura nem tartja valószínűnek, hogy jövőre újra ellátogatnak majd Indiába. A csapatok a vámra, illetve adózási problémákra panaszkodtak, a helyi kormány ugyanis nem támogatja őket.

„Hogy lesz-e indiai futam jövőre? Valószínűleg nem” – mondta Ecclestone a Reutersnek. „Minden a politikáról szól.”

Az Auto Motor und Sport című német szaklap úgy tudja, a koreai verseny is veszélybe került, a szervezőknek ugyanis egész egyszerűen nincsenek meg az anyagi forrásaik arra, hogy futamot rendezzenek 2014-ben.

Az AFP hírügynökség jelentése szerint a verseny 2010 óta veszteséget termel.

Bernie Ecclestone korábban úgy fogalmazott, maximum 20 futamos lesz a 2014-es Forma-1-es bajnokság. Jövőre a tervek szerint három helyszínnel bővül a naptár: Ausztriával, Oroszországgal, illetve New Jersey-vel. A legfrissebb pletykák szerint azonban utóbbi versenyt vélhetően nem kerül majd lebonyolításra 2014-ben sem.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS