Koronavírus: Az autógyártók hátat fordíthatnak a motorsportnak - F1VILÁG.HU

Koronavírus: Az autógyártók hátat fordíthatnak a motorsportnak

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt attól tart, a koronavírus-járvány miatt autógyártók dönthetnek úgy, hogy hátat fordítanak a motorsportnak.
2019 Japanese Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes start

Múlt héten az Audi jelentette be, kivonul a német túraautó-bajnokságból (DTM), mellyel gyakorlatilag a sorozat jövője is nagy veszélybe került.

A német autógyártó menedzsmentje a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos gazdasági kihívásokkal magyarázta döntését, Jean Todt, az FIA elnöke pedig attól tart, az Audi példáját követheti több gyártó is, számukra ugyanis most nem a motorsport jelenti a prioritást.

„Kétlem, hogy a gyártók számára most az jelenti a prioritást, hogy biztosítsák jövőjüket a motorsportban” – mondta Todt az Auto magazinnak nyilatkozva.

„Biztos vagyok abban, hogy néhány csapat, beszállító és gyártó felülvizsgálja most a programját. Az is lehet, hogy leállítják.”

„Bízom abban, hogy a csapattulajdonosok és szponzorok megtartják motivációjukat. Biztatnunk kell őket erre, felelősségünk van ebben. Ezért kell meghallgatnunk mindenkit.”

„Alázatosnak kell lennünk. Bár imádjuk a motorsportot, a társadalom számára az nem nélkülözhetetlen. Szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megfelelő és bölcs döntéseket hozunk. Valójában teljesen újra kell gondolnunk azt, hogy hogyan állunk a motorsporthoz.”

A Forma-1 szempontjából főleg az jelenti a bonyodalmat, hogy számos gyártó – közük a Mercedes – nagy hangsúlyt fektet a „zöld” technológiára, és részt vesz például az elektromos versenysorozatban, a Forma-E-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!