Koronavírus: Az autógyártók hátat fordíthatnak a motorsportnak

2019 Japanese Grand Prix, Sunday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes start
Fotó: Mercedes
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt attól tart, a koronavírus-járvány miatt autógyártók dönthetnek úgy, hogy hátat fordítanak a motorsportnak.

Múlt héten az Audi jelentette be, kivonul a német túraautó-bajnokságból (DTM), mellyel gyakorlatilag a sorozat jövője is nagy veszélybe került.

A német autógyártó menedzsmentje a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos gazdasági kihívásokkal magyarázta döntését, Jean Todt, az FIA elnöke pedig attól tart, az Audi példáját követheti több gyártó is, számukra ugyanis most nem a motorsport jelenti a prioritást.

„Kétlem, hogy a gyártók számára most az jelenti a prioritást, hogy biztosítsák jövőjüket a motorsportban” – mondta Todt az Auto magazinnak nyilatkozva.

„Biztos vagyok abban, hogy néhány csapat, beszállító és gyártó felülvizsgálja most a programját. Az is lehet, hogy leállítják.”

„Bízom abban, hogy a csapattulajdonosok és szponzorok megtartják motivációjukat. Biztatnunk kell őket erre, felelősségünk van ebben. Ezért kell meghallgatnunk mindenkit.”

„Alázatosnak kell lennünk. Bár imádjuk a motorsportot, a társadalom számára az nem nélkülözhetetlen. Szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megfelelő és bölcs döntéseket hozunk. Valójában teljesen újra kell gondolnunk azt, hogy hogyan állunk a motorsporthoz.”

A Forma-1 szempontjából főleg az jelenti a bonyodalmat, hogy számos gyártó – közük a Mercedes – nagy hangsúlyt fektet a „zöld” technológiára, és részt vesz például az elektromos versenysorozatban, a Forma-E-ben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS