Friss hírek

Koronavírus: Az F1-es versenyzők egyeztetéseket akarnak

Hamarosan egyeztetni fognak a Forma-1 vezetőségével a száguldó cirkusz versenyzői a koronavírussal kapcsolatos helyzet miatt azok után, hogy szerdán kiderült, több csapattag is önkéntes karanténba vonult, miután a járvány tünetei jelentkeztek náluk.

Úgy tudni, a McLaren és a Williams egy-egy, valamint a Haas csapatának két tagját kellett az izolációs központba szállítani, ahol elvégezték rajtuk a szükséges vizsgálatokat – egyelőre viszont nem tudni, hogy valóban koronavírussal fertőződtek-e meg.

A The Sun című lap értesülései szerint a versenyzők egyre inkább aggódnak a kialakult helyzet miatt, hamarosan pedig egyeztetni is fognak majd a Forma-1 vezetőségével.

Hirdetés
 

„Megerősíthetjük, hogy egyik csapattagunk elővigyázatosságból önkéntes karanténba vonult a hotelben, miután a koronavíruséhoz hasonló tüneteket produkált. Estére várjuk az eredményt. A csapat a szokásos ütemben dolgozik” – erősítette meg a híreket a McLaren szóvivője.

A Haas csapata szintén megerősítette a híreket: „A csapat két tagja karanténba került és a hotelszobájában maradt. Meghűlés jeleit mutatták” – fogalmazott az istálló sajtómunkatársa.

A Bild című német lap szerint a Williamsnél is van egy csapattag, aki szintén önkéntes karanténba vonult.

Úgy tudni, a versenyzők azt az instrukciót kapták, hogy 2 méteres távolságot tartsanak a rajongóktól és a média képviselőitől, az autogramosztást pedig már törölték is az Albert Parkban.

Ausztrália egyébként nemrég lezárta határait az Olaszországból érkezőkkel szemben, a Forma-1-es csapatok tagjai azonban természetesen már napok óta Melbourne-ben vannak.

A Forma-1 vezetősége eddig meglehetősen szűkszavú volt: nemrég annyit közöltek, a verseny helyszínén kialakítanak egy karantént a koronavírus tüneteit produkálók számára.

A királykategória programját egyébként már befolyásolta a koronavírus-járvány: a Kínai Nagydíjat még februárban elhalasztották, Bahreinben pedig nézők nélkül rendezik majd meg a világbajnokság második versenyét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!