Koronavírus: Be kellett zárni az AlphaTauri gyárát is - F1VILÁG.HU

Koronavírus: Be kellett zárni az AlphaTauri gyárát is

HIRDETÉS
Az olasz kormány döntése értelmében bezárta faenzai gyárát a minap az AlphaTauri Forma-1-es csapata.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 27: Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda prepares to drive in the garage during Day Two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-238684PF52111 // Usage for editorial use only //

Olaszországban nemrég jelentették be, április 3-ig minden olyan gyárat bezárnak, ahol nem folyik létfontosságú termelés.

A szigorítás természetesen az AlphaTauri F1-es csapatát is érinti, az istálló a Twitteren közölte: „Az olasz kormány döntése értelmében, miszerint bezárják a nem létfontosságú termelést folytató gyárakat a koronavírus-járvány miatt április 3-ig, a mi gyárunk is bezár. Amennyire lehetséges, otthonról dolgoznak munkatársaink. Momentán a csapattagok egészsége a prioritás.”

Az egyébként augusztusra tervezett kötelező gyárbezárásokat nemrég március-áprilisra hozták előre, és kiterjesztették azt 21 napra. Azt nem tudni, az AlphaTauri mikorra tervezte egyébként a háromhetes leállást, ám az, hogy kollégáik egy része otthonról dolgozik, vélhetően azt jelenti, hogy nem ezekre a napokra.

A szintén olasz székhellyel rendelkező Ferrari épp ebben az időszakban tartja a kötelező leállást, március 17-től április 8-ig nem dolgoznak Maranellóban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Koronavírus: Be kellett zárni az AlphaTauri gyárát is
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít
Verstappen: Az első pár kör elég hektikus volt!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!