Koronavírus: Direkt megfertőzték volna az F1-es versenyzőket - F1VILÁG.HU

Koronavírus: Direkt megfertőzték volna az F1-es versenyzőket

HIRDETÉS
Szándékosan megfertőzte volna koronavírussal Forma-1-es versenyzőit a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko – a bizarr ötletről maga a szakember beszélt a minap egy interjúban.
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing, Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko look on in the garage during Day Two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-2384JBN8H1W11 // Usage for editorial use only //

Marko már korábban utalt rá, Max Verstappen számára az lenne a legjobb, ha már átesett volna a fertőzésen, hiszen így folytathatná a felkészülést a 2020-as idényre, bármikor is kezdődjön az el.

A Red Bull tanácsadója olyannyira komolyan gondolta, amit mondott, hogy a hírek szerint mérlegelte egy tábor felállítását is, ahol az F1-es versenyzők átvészelhették volna a vírust. A szakember szerint ugyanis a mostani inaktív időszak tökéletes alkalom arra, hogy a versenyzők megfertőződjenek, hogy az év későbbi szakaszában ne szenvedjenek a vírus következményeitől.

 „Az ötlet az volt, hogy szervezünk egy tábort, ahol mentálisan és fizikailag is átvészelhetjük ezt az úgymond holtidőt” – mondta Marko az ORF televíziós csatornának. „Ez lett volna az ideális időszak a fertőzés bekövetkezésére.”

„Ők mindannyian erős, fiatal férfiak, akik kiváló egészségi állapotnak örvendenek. Így felkészülhettek volna, bármikor is kezdődjön az idény. Felkészülhettek volna egy nagyon nehéznek ígérkező bajnokságra.”

Marko hozzátette: „Fogalmazzunk úgy, hogy az ötletet nem fogadták túl jól.”

Marko szerint ahelyett most ahelyett, hogy megbetegítenék a versenyzőket, hogy immunissá váljanak, inkább arra fókuszálnak, hogy fittek legyenek az idénykezdetre.

„Max például szerintem többet versenyez, mint egy igazi szezonban. Nyomja a szimulátoros versenyzést, és néhány teljesít többet is egy nap. Ugyanakkor pedig van saját edzőjük, akiket a fizikai gyakorlatokhoz használhatnak. Ez ideális az edzésekhez most.”

„Ha pedig lesz egy 15-18 futamos bajnokság, az nagyon-nagyon kemény lesz. Nincs lehetőség fejleszteni a fizikai edzettségen az év során. Szóval ideális most kihasználni az időt.”

Az ESPN megkereste a Red Bullt is, hogy foglaljon állást Marko nyilatkozatával kapcsolatban, az energiaital-gyártó azonban nem kívánt élni a lehetőséggel.

Hirdetés

A Red Bull jelenleg két csapata révén négy versenyzőt foglalkoztak az F1-ben: Max Verstappent, Alexander Albont, Pierre Gaslyt és Daniil Kvyatot, emellett számos juniorversenyzőt nevelnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!