Friss hírek

Koronavírus: Direkt megfertőzték volna az F1-es versenyzőket

Szándékosan megfertőzte volna koronavírussal Forma-1-es versenyzőit a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko – a bizarr ötletről maga a szakember beszélt a minap egy interjúban.

Marko már korábban utalt rá, Max Verstappen számára az lenne a legjobb, ha már átesett volna a fertőzésen, hiszen így folytathatná a felkészülést a 2020-as idényre, bármikor is kezdődjön az el.

A Red Bull tanácsadója olyannyira komolyan gondolta, amit mondott, hogy a hírek szerint mérlegelte egy tábor felállítását is, ahol az F1-es versenyzők átvészelhették volna a vírust. A szakember szerint ugyanis a mostani inaktív időszak tökéletes alkalom arra, hogy a versenyzők megfertőződjenek, hogy az év későbbi szakaszában ne szenvedjenek a vírus következményeitől.

 „Az ötlet az volt, hogy szervezünk egy tábort, ahol mentálisan és fizikailag is átvészelhetjük ezt az úgymond holtidőt” – mondta Marko az ORF televíziós csatornának. „Ez lett volna az ideális időszak a fertőzés bekövetkezésére.”

„Ők mindannyian erős, fiatal férfiak, akik kiváló egészségi állapotnak örvendenek. Így felkészülhettek volna, bármikor is kezdődjön az idény. Felkészülhettek volna egy nagyon nehéznek ígérkező bajnokságra.”

Marko hozzátette: „Fogalmazzunk úgy, hogy az ötletet nem fogadták túl jól.”

Marko szerint ahelyett most ahelyett, hogy megbetegítenék a versenyzőket, hogy immunissá váljanak, inkább arra fókuszálnak, hogy fittek legyenek az idénykezdetre.

„Max például szerintem többet versenyez, mint egy igazi szezonban. Nyomja a szimulátoros versenyzést, és néhány teljesít többet is egy nap. Ugyanakkor pedig van saját edzőjük, akiket a fizikai gyakorlatokhoz használhatnak. Ez ideális az edzésekhez most.”

„Ha pedig lesz egy 15-18 futamos bajnokság, az nagyon-nagyon kemény lesz. Nincs lehetőség fejleszteni a fizikai edzettségen az év során. Szóval ideális most kihasználni az időt.”

Az ESPN megkereste a Red Bullt is, hogy foglaljon állást Marko nyilatkozatával kapcsolatban, az energiaital-gyártó azonban nem kívánt élni a lehetőséggel.

A Red Bull jelenleg két csapata révén négy versenyzőt foglalkoztak az F1-ben: Max Verstappent, Alexander Albont, Pierre Gaslyt és Daniil Kvyatot, emellett számos juniorversenyzőt nevelnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!