Koronavírus: Elhalasztják a márciusi Forma-E-futamot - F1VILÁG.HU

Koronavírus: Elhalasztják a márciusi Forma-E-futamot

HIRDETÉS
A koronavírus miatt törölte a Forma-E sorozat március 21-re tervezett kínai versenyét a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) – arról egyelőre nincs döntés, hogy a Forma-1-es versenyt megtartják-e áprilisban.
Maximilian Guenther (DEU), BMW I Andretti Motorsports, BMW iFE.20 passes Mitch Evans (NZL), Panasonic Jaguar Racing, Jaguar I-Type 4

Vasárnap reggelre Kínában csaknem 14 ezerre nőtt a vírussal fertőzöttek száma, és a hivatalos jelentések több mint 300 halottról számolnak be. Európában eddig 23 fertőzés volt, a legtöbb Németországban (8).

A vírus miatt már több, Kínába tervezett sporteseményt törölni kellett, nemrég pedig a kínai Forma-E-verseny szervezői jelentették be, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen meghozott döntésükkel törölték a március 21-re tervezett küzdelmeket. Azt egyelőre nem tudni, mikor pótolják a futamot, ha egyáltalán pótolják.

A Forma-1-es versenyhétvégét Kínában április 17-19. között rendezik, az FIA legutóbbi tájékoztatása szerint pedig folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal kapcsolatos helyzetet, és ha szükséges, módosítanak a tervezeten.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!