Koronavírus: Helmut Marko szerint fel van fújva az ügy - F1VILÁG.HU

Koronavírus: Helmut Marko szerint fel van fújva az ügy

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint a koronavírus miatt nincs veszélyben a hétvégi Ausztrál Nagydíj megrendezése – a szakember szerint globális szinten túlreagálják a fertőzéssel kapcsolatos intézkedéseket.
F1 freights Ferrari Melbourne

A világon máig több mint 3800-an haltak meg az új koronavírus következtében, és több mint 110 ezer fertőzöttet tartanak számon. A járvány miatt számos sporteseményt törölni vagy halasztani kellett, köztük az április közepére tervezett Kínai Nagydíjat is.

A 2020-as szezon első három versenyével kapcsolatban pedig továbbra is van némi bizonytalanság, habár minden jel arra utal, Ausztráliában és Bahreinben versenyezhet a mezőny – igaz, utóbbi helyszínen közönség nélkül.

A Forma-1 mezőnye számára az utazások megszervezése rendkívül komoly kihívást jelentett, Melbourne-be viszont várhatóan a mezőny összes tagja ott lesz.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a minap a kialakult helyzetről beszélt egy interjúban.

„A helyzet Ausztráliában eléggé rendben van látszólag. Bahreinben soha nem volt sok néző, leálltak a jegyértékesítéssel, a versenyt pedig mutatják a TV-ben. Szóval ezzel a versennyel sem lesz gond. Vietnámra pedig oda kell figyelnünk. Remélem, hogy az is működni fog” – mondta a szakember a Speed Weeknek adott interjújában.

„Minden bizonnyal szükség lesz néhány repülőjegy-átfoglalásra. Hiszen Ausztráliába főleg Emiratesszel utazik az ember Dubajon keresztül, és vannak problémánk Hong Kong, illetve Szingapúr esetében. Szóval kemény feladat, de működőképes.”

A helyzetet hétvégén bonyolította, hogy Olaszországban számos régiót karantén alá vontak – köztük a Ferrari székhelyét, Maranellót is, mely Modenában található. Az olasz istálló tagjai viszont várhatóan probléma nélkül eljutnak majd Melbourne-be.

„Különleges engedélyt kaphat az ember, ha szükséges. Ez viszonylag gyorsan megy” – magyarázta Marko, aki említést tett az AlphaTauri csapatáról is, melynek székhelye szintén Olaszországban, Faenzában található.

„Az AlphaTauri csapatának nagy része már Ausztráliában van. Beszéltem Franz Tost csapatfőnökkel is – melós dolog, de működik. Más csapatokról, vagy vállalatokról nem tudok. De ugyanaz a helyzet, mint a MotoGP esetében: vagy az összes csapat elindul, vagy egy sem.”

Hirdetés

„Az autók és a felszerelés már Ausztráliában vannak, és a szerelők többsége is megérkezett. Szóval nem számítok problémára. Ha egy-kettő végül nem tud eljutni a helyszínre, az sem jelent veszélyt a versenyre.”

A szezon harmadik versenyével, a Vietnámi Nagydíjjal kapcsolatban már nagyobb a bizonytalanság.

„A cél az, hogy működőképes legyen. Szerintem az egész ügy fel van egy kicsit fújva. Lényegében egy influenzáról beszélünk. A legtöbb idős ember belehal, akinek már van egy meglévő betegsége” – mondta Helmut Marko.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!