Friss hírek

Koronavírus: Kényszerszabadság és fizetéscsökkentés a McLarennél

Carlos Sainz, McLaren, celebrates with Lando Norris, McLaren
Carlos Sainz és Lando Norris is beleegyeztek abba, hogy a koronavírus-krízis következtében csökkentsék fizetésüket a McLaren Forma-1-es csapatánál. Az istálló számos munkavállalóját kénytelen volt kényszerszabadságra küldeni.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet természetesen az F1 csapatait is komolyan érinti: mivel az évad első 8 versenyét törölni vagy halasztani kellett, az istállók nem jutnak bevételhez, ráadásul érdemi munka sem folyik most a gyárakban.

Úgy tudni, a McLaren az első olyan istálló, mely számos munkavállalóját kénytelen volt szabadságra küldeni, hogy csökkentse kiadásait.

„Ezek az intézkedések a munkahelyek rövid távú védelmére irányulnak annak érdekében, hogy a gazdaság fellendülése esetén alkalmazottaink teljes munkaidőben visszatérhessenek” – mondta az istálló szóvivője a RaceFans című lapnak.

A brit kormány egyébként ahol tud, segít a vállalatoknak: a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak bérének 80 százalékát állják legfeljebb 2500 font értékben.

A McLarennél Carlos Sainz és Lando Norris is belement abba, hogy csökkentsék fizetésüket a válság miatt. Azt nem tudni, a két pilóta mennyit kap pontosan, ám a hírek szerint a csökkentés mértéke összhangban van az egyéb területeken bevezetett intézkedésekével.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!