Koronavírus: Kényszerszabadság és fizetéscsökkentés a McLarennél

Carlos Sainz, McLaren, celebrates with Lando Norris, McLaren
Fotó: McLaren
Carlos Sainz és Lando Norris is beleegyeztek abba, hogy a koronavírus-krízis következtében csökkentsék fizetésüket a McLaren Forma-1-es csapatánál. Az istálló számos munkavállalóját kénytelen volt kényszerszabadságra küldeni.

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet természetesen az F1 csapatait is komolyan érinti: mivel az évad első 8 versenyét törölni vagy halasztani kellett, az istállók nem jutnak bevételhez, ráadásul érdemi munka sem folyik most a gyárakban.

Úgy tudni, a McLaren az első olyan istálló, mely számos munkavállalóját kénytelen volt szabadságra küldeni, hogy csökkentse kiadásait.

„Ezek az intézkedések a munkahelyek rövid távú védelmére irányulnak annak érdekében, hogy a gazdaság fellendülése esetén alkalmazottaink teljes munkaidőben visszatérhessenek” – mondta az istálló szóvivője a RaceFans című lapnak.

A brit kormány egyébként ahol tud, segít a vállalatoknak: a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak bérének 80 százalékát állják legfeljebb 2500 font értékben.

A McLarennél Carlos Sainz és Lando Norris is belement abba, hogy csökkentsék fizetésüket a válság miatt. Azt nem tudni, a két pilóta mennyit kap pontosan, ám a hírek szerint a csökkentés mértéke összhangban van az egyéb területeken bevezetett intézkedésekével.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS