Koronavírus: Kényszerszabadság és fizetéscsökkentés a Williamsnél is

George Russell (GBR) Williams Racing FW43. Formula One Testing, Day 3, Friday 28th February 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Williams
Számos alkalmazottját kényszerszabadságra küldte a Williams Forma-1-es csapata, a koronavírus-járvány miatti krízishelyzetben ráadásul a versenyzők bérén is jelentős mértékben csökkenteni kellett.

Elsőként a McLaren csapata jelentette be, a válság miatt csökkentenie kellett munkavállalói fizetését, beleértve a versenyzőket és a menedzsment tagjait is.

Hétfőn aztán egy másik brit istálló, a Williams is hasonló intézkedéseket jelentett be.

„Költségcsökkentő intézkedések részeként számos munkavállalót kényszerszabadságra küld a Williams csapata a koronavírussal kapcsolatos helyzet miatt” – áll a csapat által kiadott közleményben.

„A kényszerszabadság időszaka május végéig tart, a menedzsment, illetve a versenyzők fizetését pedig április 1-től 20 százalékkal csökkentettük.”

„Nem volt könnyű meghozni ezeket a döntéseket, viszont a cél az, hogy megvédjük a munkahelyeket Grove-ban, és szeretnénk biztosítani azt, hogy visszatérjenek teljes munkaidőben, amennyiben a helyzet ezt lehetővé teszi.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS