Friss hírek

Koronavírus: Lépni fog az FIA, ha szükséges

A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automboil Szövetség (FIA) csütörtökön hivatalos közleményben adott tájékoztatást arról, folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal kapcsolatos helyzetet, ha pedig szükségessé válik, intézkedéseket hoznak a Kínai Nagydíjjal kapcsolatban.

A Vuhanban kiindult koronavírus terjedése miatt számos sporteseményt már most töröltek Kínában, az FIA-nak pedig két jelentős sorozata, a Forma-E és a Forma-1 is ellátogat az ázsiai országba tavasszal: előbbi március végén, utóbbi április 17-19. között.

A Forma-1 vezetősége nemrég arról tájékoztatta a médiát, az Ausztrál Nagydíj szervezőivel folyamatosan monitorozzák a kínai helyzetet, csütörtökön pedig az FIA is közleményt adott ki.

Hirdetés
 

„Az év elején, Kínában kitört koronavírus-járvány miatt az FIA az illetékes hatóságokkal és klubtagjaival együtt folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet az FIA orvosi bizottságának vezetője, Gérard Saillant professzor iránymutatásai mellett” – áll a kommünikében.

„Az FIA ki fogja értékelni a közelgő versenyek naptárát, ha pedig szükséges, megteszi a szükséges lépéseket, hogy segítsen megóvni a globális motorsport-közösséget, illetve a szélesebb nyilvánosságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Koronavírus: Lépni fog az FIA, ha szükséges
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!