Koronavírus: Nem teszteli a 2021-es gumikat a héten a Ferrari - F1VILÁG.HU

Koronavírus: Nem teszteli a 2021-es gumikat a héten a Ferrari

HIRDETÉS
A koronavírus miatt mégsem tesztel csütörtökön, Fioranóban a Ferrari. Az olasz istálló a Pirelli 2021-es gumitesztjét folytatta volna házi tesztpályáján, a programot azonban a vírushelyzet miatt törölték.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 19: Charles Leclerc, Ferrari SF1000 during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Mivel 2021-ben már 18 colos kerekeket használnak a Forma-1-ben, a Pirelli egy intenzív, 25 tesztnapos programot tervez az idei évre, a munkát pedig a Ferrari segédletével már februárban, Jerezben meg is kezdték.

A 2021-es gumitesztet március 5-én, Fioranóban folytatták volna, a Pirelli azonban kedden megerősítette, törölték a programot.

„A koronavírus-járvány kitörése miatt a Scuderia Ferrari és a Pirelli intézkedéseket vezetett be, így a március 5-re tervezett esőgumi-tesztet elnapoltuk. Amilyen hamar csak lehet, pótolni fogjuk ezt a tesztet” – áll a közleményben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!