Friss hírek

Koronavírus: Orvosi eszközöket gyárt 7 F1-es istálló!

Összesen hét angliai székhellyel rendelkező Forma-1-es istálló nyújt technológiai segítséget orvosi eszközök gyártásában, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni küzdelmet.

Arról már múlt héten beszámoltunk, hogy a csapatok lélegeztetőgépek gyártásában segíthetnek, pénteken pedig a Forma-1 hivatalos közleményben számolt be arról, összesen hét istálló szövetkezik azért, hogy segítse a brit kormányt a járvány elleni küzdelemben.

A Project Pitlane, azaz Bokszutca Projekt néven futó összefogás főleg három munkafolyamatra összpontosít – derül ki a tájékoztatásból: meglévő orvosi eszközökkel kapcsolatos fordított mérnöki tevékenységekre, meglévő tervek alapján lélegeztetőgépek gyártására, valamint új eszközök és prototípusok gyártására.

A Project Pitlane minden esetben a legnagyobb hatékonyság elérése érdekében összefogja az F1-es csapatok erőforrásait és képességeit, és az F1-es iparág alapvető készségeire összpontosít: a gyors tervezésre, prototípusok gyártására, tesztelésére és szakszerű összeszerelésére.

A Forma-1 egyedülálló képessége, hogy rendkívül gyorsan tud reagálni a mérnöki és technolóigia kihívásokra, ez pedig nagyon komoly segítség lehet a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A projektben résztvevő hét angliai székhelyű csapat a következő: Red Bull, Racing Point, Haas, McLaren, Mercedes, Renault, Williams.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!