Friss hírek

Koronavírus: Számos F1-es verseny még veszélyben van

Több Forma-1-es versenyszervező sem lehet nyugodt 2021-es futama kapcsán, a koronavírus-járvány ugyanis még mindig megnehezíti a mindennapokat szerte a világban.

Bár egyes helyszíneken – például Silverstone-ban és a Hungaroringen – már a nézők is visszatérhettek a lelátókra, vannak olyan futamok, melyek megrendezésére továbbra sincs garancia.

A koronavírus-járvány miatt nemrég szigorításokat vezettek be Hollandiában, és augusztus 13-ig születik döntés arról, hogy a szeptember 3-5. között esedékes Holland Nagydíjat megrendezhetik-e.

A szervezők persze gőzerővel készülnek, hiszen nem állhatnak le a munkákkal a bizonytalan helyzet ellenére.

„Ha augusztus 13-ig várunk a felkészüléssel, nem leszünk készen” – mondta a Holland Nagydíj főnökeként tevékenykedő korábbi F1-es pilóta, Jan Lammers.

„Egyszerűen nem nálunk van a labda a döntéshozást illetően. Ugyanakkor sok okot látok arra, hogy bizakodva tekintsek a jövőbe.”

Az Európán kívüli versenyek esetében már közel sem ennyire biztató a helyzet: úgy tudni, a Japán Nagydíj, illetve a Brazil Nagydíj is veszélyben van, de az október 1-3-i hétvégére beiktatott törökországi fordulóval kapcsolatban sem lehetnek nyugodtak a szervezők.

Német sajtójelentések szerint ráadásul a Mexikói Nagydíj is veszélybe került, főleg azok után, hogy Nagy-Britannia „vörös listára” tette az észak-amerikai országot az utazások tekintetében.

A helyzet persze napról napra változik, a Forma-1 vezetősége pedig a versenyrendezőkkel közösen azon dolgozik, hogy a lehető legjobban reagálja le a járványhelyzet alakulását.

„Én nem aggódom” – mondta Andy Stevenson, az Aston Martin csapatmenedzsere. „Mostanság minden nagyon gyorsan változik.”

„Ha ugyanilyen helyzetben lennénk nem sokkal a törökországi verseny előtt, akkor már sokkal jobban aggódnék.”

Ide kattintva megnézheted a 2021-es Forma-1-es versenynaptárat!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!