Friss hírek

Koronavírus: Válságstábot állított fel az FIA

A koronavírus-járvány miatt válságstábot állított fel a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) – jelentették be a Motorsport Világtanács (WMSC) pénteki ülése után.

Az F1-es Kínai Nagydíj elhalasztásáról már februárban döntött az FIA a Forma-1 vezetőségével, valamint a hatóságokkal együttműködve, és nincs kizárva, hogy további módosításokra lesz szükség a versenynaptár tekintetében.

A Forma-1 2020-as szezonja jövő héten, Melbourne-ben kezdődik majd, utána Bahreinbe és Vietnámba látogat a mezőny a tervek szerint.

Hirdetés
 

Az FIA természetesen folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos globális helyzetet, pénteken pedig bejelentették, válságstábot hívtak össze.

Az FIA orvosi bizottságának elnöke, Gérard Saillant professzor nemrég részletes beszámolót tartott a koronavírussal kapcsolatban, ezt követően hozták létre a válságstábot, mely kétnaponta ülésezik majd, hogy megvitassa a legfrissebb fejleményeket szerte a világban.

A Forma-1 irányító testülete természetesen továbbra is együttműködik majd klubtagjaival, valamint a versenyrendezőkkel, és követi az érintett hatóságok – köztük az Egészségügyi Világszervezet – iránymutatásait.

A szövetség közleményében említést tett arról is, szükség esetén további módosításokat eszközöl majd a 2020-as versenynaptáron, hogy „megvédje a globális motorsport-közösséget, illetve a közönséget”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!