Köszönetet mondott távozó versenyzőinek a Haas - F1VILÁG.HU

Köszönetet mondott távozó versenyzőinek a Haas

HIRDETÉS
Köszönetet mondott a távozó Romain Grosjeannak és Kevin Magnussennek a Haas Forma-1-es csapata. A két pilóta több év után távozik az amerikai istállótól.
JULY 09: Kevin Magnussen, Haas F1 and Romain Grosjean, Haas F1 during the Styrian GP on Thursday July 09, 2020. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Grosjean és Magnussen csütörtökön, közösségi oldalain jelentették be, a 2020-as szezon végén elhagyják az amerikai istállót – és jó eséllyel a Forma-1-ből is távozni kényszerülnek.

A Haas csapata egyelőre még nem jelentette be, kik veszik át a távozó versenyzők helyét, ám sajtóhírek szerint az istálló a Mick Schumacher – Nikita Mazepin kettőssel vág neki a jövő évi világbajnokságnak.

Csütörtöki közleményében a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner köszönetet mondott Grosjeannak és Magnussennek.

„Szeretnék köszönetet mondani Romainnak és Kevinnek azért a kemény munkáért és elkötelezettségért, amit az elmúlt néhány szezonban nyújtottak” – fogalmazott.

„Romain alapvető eleme volt megalakulásunknak, hiszen egy olyan versenyző szerződtetésére törekedtünk, akinek a sebessége és a tapasztalata is megvan. A 2016-os év elején elért eredményei pedig valódi jutalmai voltak nemcsak tehetségének, hanem a csapat erőfeszítéseinek is.”

„Amikor Kevin egy szezonnal később csatlakozott, mindkét autóval a pontszerzés lehetett a célunk, és Monacóban össze is jött az első dupla pontszerzés. Sok szép közös emlékünk van, főleg 2018-ban, amikor is harmadik évünkben az 5. helyen zártunk a konstruktőrök között.”

„Romain és Kevin jelentős szerepet játszott ebben a sikerben. Természetesen sok verseny hátravan még a 2020-as szezonból. Nagy kihívást jelent ez az év, ez nem kétséges, de mindkét pilótánk a legjobb tudását nyújtja a VF-20-as volánja mögött. Értékeljük munkájukat és tapasztalatukat, hogy egészen a decemberi Abu Dhabi Nagydíjig előrevigyék a csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!