Koszorút kapnak majd az F1-es sprintfutamok legjobbjai - F1VILÁG.HU

Koszorút kapnak majd az F1-es sprintfutamok legjobbjai

HIRDETÉS
Babérkoszorút kapnak majd a Forma-1-es sprintfutamokon győztes versenyzők. Az új formátum a hétvégi Brit Nagydíjon debütál majd, és számos újdonsággal szolgál majd a rajongóknak.
PODIUM Alain Prost Nelson Piquet

Silverstone-ban pénteken tartják majd a hagyományos időmérőt, a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről viszont egy szombati, 17 körös sprintfutam dönt majd.

A legjobb 3 helyen végző versenyző pontokat is kap majd 3-2-1 arányban, míg a győztes hivatalosan pole pozíciót szerző pilótaként kerül be a statisztikákba.

Nem lesz dobogós ünnepség sem, ám a legjobb pilóták számára lesz majd egy tiszteletkör a futam után. A legjobb 3 helyezettet koszorúval díjazzák majd, ahogy annak idején oly sokszor a Forma-1-ben.

Az F1 tájékoztatása szerint egy „egyedi tervezésű” koszorút kapnak majd a versenyzők, amit a tiszteletkör során viselhetnek majd a közönség előtt.

„Az F1 Sprint egy vadonatúj és izgalmas formátum, szóval úgy éreztük, fontos, hogy előálljunk egy verseny utáni eseménnyel, ami ugyanilyen különleges” – mondta Alex Molina, az F1-es események látványáért felelős szakember.

„Ez a pillanat felidézi a sportág hét évtizedes történelmét, némi modernizációval ötvözve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!